Conflictul dintre gardienii publici si conducerea Consiliului Judetean ia proportii. Cei aproape 250 de gardieni publici vor protesta, miercuri, in fata Prefecturii, pe motiv ca, conducerea CJ se opune infiintarii serviciului public de paza si preluarii angajatilor Corpului Gardienilor Publici.

Reprezentantii sindicatului gardienilor publici au avut, luni, o intilnire de aproape doua ore pe aceasta tema cu Constantin Contac, presedintele CJ Botosani, insa fara nici un rezultat.

Dupa cum sustin sindicalistii, Coprul Gardienilor Publici din Botosani este singurul corp din tara care nu s-a transformat inca in ceva, in timp ce in judete precum Iasi, Brasov, Mures, Maramures si in multe altele aceasta institutie a fost transformata in serviciu de paza.

Angajatii Corpului Gardienilor Publici spun ca nu se doreste infiintarea unor servicii publice de paza in subordinea CJ, din motive politice. "Noi am cazut la mijlocul unui razboi politic dus intre PSD si Alianta, pentru ca la Consiliul Local sint la conducere reprezentanti ai unui partid de o culoare, iar la CJ ai unui partid de alta culoare.

Din cauza dezinteresului manifestat de administratia publica locala si judeteana, noi pierdem contracte in favoarea societatilor particulare de paza.

Raspunsul dat de presedintele Constantin Contac este acela ca legea nu permite infiintarea acestor servicii publice de paza, insa legea permite dovada este ca in cele 22 de judete au fost infiintate astfel de servicii", a declarat Loredana Grosu, purtator de cuvint al Corpului Gardienilor Publici.

Gardienii publici vor protesta in fata Prefecturii, miercuri, joi si vineri, intre orele 10.00 si 13.00, dupa care ei vor reveni cu protestele si in cursul saptaminii viitoare. Conform legii, Corpul Gardienilor Publici se desfiinteaza pe 30 noiembrie, urmind ca din 1 decembrie cei 250 de salariati sa fie pusi pe liber.

La rindul sau, Constantin Contac le-a sugerat gardienilor sa-si infiinteze o societate comerciala care sa aiba ca obiect de activitate paza si ordinea si sa presteze activitati. In particular.

Presedintele CJ spune ca nu are nici un motiv sa infiinteze un serviciu public de paza in subordinea CJ, intrucit nu are nevoie de paznici. "La unitatile de interes judetean nu am solicitare de paza, fiecare institutie asigura acest lucru cu personalul propriu. Domnii de la Corpul Gardienilor Publici insista sa fac eu un fel de corp de paza.

Cum pot sa fac asa ceva, daca nu am nici o solicitare in acest sens. M-au fortat sa pun pe ordinea de zi a sedintei de miercuri, un proiect de hotarire privind aceasta preluare, insa ei nu au un raport de specialitate", a mai spus Constantin Contac. Acesta a mentionat ca va face interventii la nivel central sa vada daca exista o cale de rezolvare in acest sens.