Fostul viceprimar taranist din municipiul Targu-Mures, Eugen Crisan, isi depune, astazi, motiunea pentru sefia organizatiei judetene a PPCD. El este sustinut de majoritatea aripii taraniste a partidului, mai putin de un grup de trei oameni de afaceri aflati in relatii contractuale cu firme din jurul gruparii Florea-Opriscan.

Imediat dupa alegerile din organizatia municipala a partidului, unde taranistul Ioan Roman a fost ales fara probleme in functia de presedinte, Eugen Crisan, care este lider interimar al filialei PPCD, si-a intocmit propria platforma politica. "Propun o echipa profesionista care e gata sa imi acorde toata sustinerea", a declarat crestin-democratul.

El isi fundamenteaza motiunea pe care o supune votului delegatilor la Conferinta judeteana de alegeri a PPCD, de sambata, pe ideea continuitatii.

Astfel, Crisan propune delegatilor sa voteze o echipa din care fac parte vechii taranisti mureseni, in frunte cu Man Nistor, fost detinut politic, si doctorul Virgil Osan. De asemenea, din echipa lui Crisan ar urma sa faca parte Lucia Briscan, Rodica Boila, candidatul taranist la alegerile parlamentare, Mihaila Rosca, Cornel Sigmirean, Dan Sabau, dar si Cristian Vultur.

Motiunea lui Crisan mai cuprinde inca un aspect principal, respectiv lupta dintre cele doua grupari, respectiv PNTCD si URR din sanul organizatiei judetene a PPCD Mures. "Totul a ajuns in Romania un calcul meschin, o insiruire de vorbe fara sens, o golaniada de cea mai joasa speta. Cu cat potlogaria este mai de joasa speta, cu atat recunoasterea este unanim validata.

Adversarul devine dusman personal, dupa cum aliatul poate fi un simplu tovaras pe drumul comiterii unei gainarii. Am ajuns la momentul in care trebuie sa facem recursul la normalitate", se arata in document.

Principalul contracandidat al lui Eugen Crisan pare a fi liderul filialei URR, Cristian Avram. Acesta din urma a declarat ca este convins ca va fi noul lider al filialei muresene a partidului. El nu si-a prezentat inca public motiunea pe care o va aduce in fata electoratului.

"S-a terminat epoca Crisan, o sa vedeti dupa alegeri cine va conduce", a spus Avram. El a negat afirmatiile unor taranisti mureseni care sustin ca in spatele lui s-ar afla nimeni altcineva decat consilierul local independent Doru Opriscan si Dorin Florea, care ar urmari desfiintarea PPCD si trecerea organizatiei populare in barca PD.

Potrivit anumitor surse, liderul URR ar fi sustinut si de cativa dintre colegii lui Crisan, printre care taranistul Ioan Butiurca.