Protocolul de colaborare dintre PNL si PD in cadrul Aliantei "D.A." la nivelul judetului Hunedoara a fost anulat. Intr-un comunicat de presa, liderii organizatiei judetene a liberalilor au anuntat ca, incepand de astazi, renunta la orice colaborare cu democratii. Motivul il constituie impartirea posturilor in administratia locala.

"Incepand cu data de 18 octombrie 2005, PNL Hunedoara inceteaza orice colaborare pe plan local si judetean cu Organizatia Judeteana Hunedoara si Organizatia Locala Deva ale Partidului Democrat. Mentionam ca, in calitate de semnatar al protocolului incheiat intre cele doua partide in luna decembrie 2003, partenerul nostru nu si-a respectat angajamentele luate la semnarea protocolului.

Astfel, PNL Hunedoara a pierdut 10 viceprimari la nivel de judet, respectiv in localitatile Petrosani, Orastie, Uricani, Aninoasa, Rapolt, Burjuc, Santamarie Orlea, Valisoara, Ribita, Baia de Cris.

De asemenea, a fost incalcat protocolul in vederea ocuparii functiilor de conducere din cadrul institutiilor descentralizate, doi membri ai PNL nefiind nominalizati in functii", se arata intr-un comunicat de presa emis de liberali.

In acelasi document se mai arata ca partidul a facut sacrificii si a cedat in favoarea PD Hunedoara la functia de deputat al Vaii Jiului, obtinut de catre Monica Iacob Ridzi.

De altfel, liberalii sunt suparati ca in ultima sedinta a Consiliului Judetean, mai multi consilieri ai PD, printre care si vicepresedintele acestui for, Dorin Paran, au votat unor proiecte de hotarari propuse de seful institutiei, liberalul Mircea Molot.

"Paharul a inceput sa se umple in momentul in care consilierii PD au votat impotriva a doua proiecte promovate de presedintele Consiliului Judetean. A venit apoi o lovitura sub centura data cu nesimtire de catre democrati. Noi aveam negociate posturile de conducere de la Compania Nationala a Huilei si de la Inspectoratul Teritorial de Munca.

Democratii au facut, insa, presiuni asupra ministrului Economiei si Comertului, Codrut Seres, si au reusit sa-si promoveze omul lor la CNH, pe Daniel Surulescu, in locul lui Petre Dragoescu", sustine presedintele filialei PNL, Mircia Muntean.

Pana la ora inchiderii editiei, presedintele organizatiei judetene a PD, vicepremierul Gheorghe Pogea, nu a putut fi contactat ca sa prezinte un punct oficial de vedere cu privire la situatia creata.