Prefectul Cristian Roman a declarat, miercuri, in cadrul unei conferinte de presa, ca ca in cel mai scurt timp va incepe constructia magistralei de gaz metan ce va lega Romania de Ucraina.

Reprezentantii Romaniei si ai Ucrainei, care s-au intilnit, la inceputul acestei saptamini, la Kiev au stabilit de comun acord sa demareze constuctia magistralei de gaz ce va lega Romania de Ucraina, in zona Siret. Lucrarea este in faza de studiu de fezabilitate. "Aceasta conducta va aduce un plus de presiune la gaz tuturor judetelor din nordul Moldovei, implicit judetului Botosani.

Partea romana a facut deja studiile si proiecte si urmeaza sa faca acest lucru si partea ucraineana", a precizat prefectul de Botosani. Acesta a mai spus ca discutia, dintre Societatea de termoficare SC Termica Botosani si Motor Sich din Ucraina, a fost prinsa in protocol interguvernamental existind mai multe posibilitati de finantare pentru societatea de termoficare locala.

De asemenea, tot in cadrul acestei intilniri, o firma din Ucraina s-a aratat disponibila de a infiinta o fabrica de asamblare autobuze in Botosani.

"Ministrul Economiei si Comertului ne-a asigurat ca ne va sprijini, de asemenea, in realizarea, de anul viitor, a conductei de gaz Hirlau-Botosani si finantarea unei investitii ce va avea loc la Termica si care consta in montarea a doua electrostatii", a mai spus prefectul Cristian Roman.