Adunarea Generala a Actionarilor (AGA) de la FC Oradea l-a numit in functie pe noul presedinte al clubului de fotbal, Alexandru Satmareanu. Discutiile cu acesta au inceput inainte de destituirea fostului presedinte, Marcel Iancu.

Satmareanu a stat cativa ani in Germania, insa acum a spus ca se va muta la Oradea, pentru a se putea implica cat mai mult in noua lui activitate. El este al treilea presedinte pus la carma echipei locale in mai putin de un an. Fosta conducere a FC Oradea a plecat de la carma clubului cu scandaluri.

Totodata, Alexandru Satmareanu a spus ca a acceptat oferta echipei pentru ca a vazut ca FC Oradea are traditie, material uman si pontential sa castige campionatul. "Sunt oradean, nascut in Parcul Muncitorilor si azi m-am intors aici, unde imi sunt radacinile. In ultimul an am urmarit echipa la treaba.

Dupa o discutie de acum o luna, cu presedintele Consiliului Judetean, Alexandru Kiss, am fost intrebat daca as fi de acord sa preiau clubul. Am spus ca ma gandesc, desi era clar atunci clubul avea presedinte si am spus ca nici nu poate fi vorba despre asa ceva. Saptamana trecuta s-au reluat discutiile, le-am spus conditiile si doleantele mele", a afirmat Satmareanu.

"Ce am vazut la Oradea in ultima vreme sunt probleme destul de mari. Profesionalismul si starea in care a fost echipa cand a preluat-o Ion Marin (actualul antrenor ‹ n.r.) a fost una grava. Daca ne uitam in clasament, putem spune ca FC Oradea este mai aproape de retrogradare decat de promovare. Dar pot sa spun ca echipa are potential sa castige acest campionat", a adaugat noul presedinte.

De mentionat ca Alexandru Satmareanu a fost manager general al gruparii germane de fotbal "Eintracht Trier", din liga a treia din Germania, cu un buget de 8-9 milioane euro.