Pornind de la aprecierile comisarului european Olli Rhen asupra progreselor si deficientelor inregistrate de Romania la capitoul Justitie, deputatul liberal Dragos Ujeniuc a precizat ca reforma inceputa de ministrul Monica Macovei a facut pasi importanti pentru aducerea justitiei romane pe calea normala.

El este de parere ca suntem in urma la capitolul dosare de mare coruptie, vina fiind in mare parte a Procurorului General al Romaniei Ilie Botos, motiv pentru care se impune urgent demiterea acestuia din functia detinuta.

"Nimeni nu poate spune ca in Justitie lucrurile sunt acolo unde trebuie, dar se indreapta catre un fagas normal. Se vede o vointa de reformare la acest nivel. Mai greu este cu marea coruptie si de aceea pun ferm problema demiterii Procurorului General Ilie Botos, deoarece demonstreaza prin comportament si rezultate ca nu concura la reformarea justitiei.

Sunt convins ca Departmentul National Anticoruptie, fostul PNA isi va lua in serios rolul pentru care a fost creat ? combaterea marii coruptii. Am insistat ca in legea ce priveste DNA-ul acesta sa fie, asa cum este si normal sub coordonarea Parchetului General si nu cum era propus, ca acesta coordonare sa fie facuta numai intre procurorul general si procurorul sef al DNA.

Exista insa problema Botos care trebuie sa fie schimbat. E speranta mea ca noul sef al DNA sa gaseassca cele mai bune solutii manageriale si sa insufle procurorilor vointa de a cerceta dosarele de mare coruptie" declara Ujeniuc.

Deputatul sustine ca adversitatea sa fata de Botos nu vine ca urmare a conflictului personal pe care l-a avut in urma cu doua saptamani cu acesta, ci din convingerea ca Botos nu poate si nu vrea sa se implice serios in schimbarea la fata a justitiei.