In cadrul unei sedinte a Consiliului National de Coordonare a Aliantei D.A. PNL-PD s-a facut propunerea ca la Giurgiu dialogul dintre cele doua filiale sa fie reanviat de echipa care conduce Prefectura ? Norut Stanisteanu (PNL) si Elena Dinu (PD).

Decizia ar fi fost luata ca urmare a disensiunilor existente intre liderii filialelor PNL si PD, respectiv Lucian Iliescu si Ionel Popa, disensiuni care au facut intre cele doua partide o imensa prapastie.

In urma unor scandaluri si acuzatii reciproce, cei care sunt conform statutului Aliantei copresedinti la Giurgiu, au inghetat orice dialog, devenind din parteneri, adversari, spre deliciul opozitiei PSD. Solutia de compromis prin care prefectul si subprefectul ar fi desemnati sa preia fraiele aliantei giurgiuvene este bine vazuta si acceptata doar de o parte a baricadei ? PD.

Intrebat pe acest subiect, prefectul Stanisteanu ne-a declarat ca nu exista nici o decizie scrisa in acest sens, exprimandu-si dezacordul fata de solutia centrului: "Inca nu am primit nimic scris, nu exista o decizie oficiala. Nu sunt de acord cu o astfel de solutie si voi merge si la Bucuresti sa le spun daca va fi cazul.

Din moment ce exista doi presedinti alesi ai filialelor de la Giurgiu nu vad rostul si logica pentru care eu si Elena Dinu ar trebui sa conducem Alianta".

Ionel Popa, presedintele PD Giurgiu spune ca pana la rezolvarea diferendelor cu Lucian Iliescu propunerea centrului este binevenita pentru ca Alianta sa functioneze in termeni normali si la Giurgiu: "Se impune dezamorsarea conflictului intre noi, insa informatia nu are acacter oficial.

Pana la momentul in care eu si Lucian Iliescu ne vom da mana trebuie ca Alianta la Giurgiu sa functioneze, iar Elena Dinu si Norut Stanisteanu au o relatie buna la nivel de Prefectura. Oricum doresc sa pun capat conflictului cu Lucian Iliescu.

Dupa alegerile la nivel de filiala PD, care vor fi in maxim o luna, daca voi iesi din nou presedinte sunt decis sa ii intind primul mana lui Lucian Iliescu, sa ne rezolvam diferendele si sa lasam la o parte orgoliile personale".

Elena Dinu adopta punctul de vedere al lui Popa, dar mentioneaza ca a fost vorba de o singura intalnire la centru unde ea si Stanisteanu au fost invitati sa reprezinte Giurgiu, pentru ca dialogul sa se poarte in termeni amiabili.