Dan Ioan Popescu, fostul ministru al Economiei si Comertului, considera ca este o victima a actualei Puteri, „unul dintre palate (n.r. - Palatul Victoria sau Palatul Cotroceni)” fiind responsabil de actiunea Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

DIP a declarat ieri ca in contextul in care se cere deschiderea unor mari dosare de coruptie, el s-a nimerit sa fie ales drept „rechinul de serviciu”.

Controversatul politician l-a acuzat pe Ilie Botos, procurorul general al Romaniei, ca a incalcat legea in cazul sau, pentru ca nu a prezentat nici o dovada cum ca el ar fi dobandit ilegal o parte din bunurile prezente in declaratia de avere.

Singurele probe pe care le-ar fi avut Botos, in momentul in care Comisia de Cercetare a Averilor de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a inceput anchetarea sa, erau declaratia de avere din 2003 si trei articole de ziar.

DIP a anuntat ca nu mai este dispus sa tolereze astfel de abuzuri, mai ales ca Departamentul National Anticoruptie l-a anuntat oficial ca nu este cercetat in nici un dosar de coruptie. Tocmai de aceea, Dan Ioan Popescu se va adresa Curtii Europene a Drepturilor Omului pentru a-si castiga dreptatea.