Directia de Sanatate Publica a judetului Salaj a primit vineri a doua transa de vaccinuri antigripale, a declarat dr. Sanda Stanca, directorul adjunct al institutiei. Cea mai mare parte din aceste vaccinuri, 1.600, vor fi trimise catre copiii si batranii institutionalizati.

O alta categorie de beneficiari sunt bolnavii internati in sectiile de cardiologie, interne, neurologie si din compartimentul de diabetologie al Spitalului Judetean Salaj-Zalau. Trei medici de familie nu si-au ridicat pana vineri dupa-masa dozele rezervate de vaccin antigripal de la DSP.

Directorul adjunct al DSP a afirmat ca a primit promisiunea verbala ca o noua transa de vaccinuri va fi primita in luna noiembrie iar aceasta va fi destinata vaccinarii grupelor de risc prin intermediul medicilor de familie. Grupele de risc sunt reprezentate de bolnavii cardiaci, bolnavii renali, diabeticii si cei care sufera de diferite boli cronice.

Tot atunci se vor vaccina medicii de familie si asistentele care lucreaza in cele 104 cabinete medicale cu medici de familie din judetul Salaj.

Doar promisiuni

Dozele de vaccin antigripal venite prin DSP par sa fie singura solutie prin care poate fi procurat acest vaccin. Sambata, la aproape nici una din farmaciile din judet nu putea fi gasit acest vaccin. Farmacistii spun ca dozele pe care le-au avut pe stoc s-au epuizat saptamana trecuta in cateva zile, iar altele nu au venit.

In schimb, s-au primit promisiuni ca vor fi distribuite in aceasta saptamana, la unele farmacii de azi iar la altele dupa mijlocul saptamanii. Asistenta Cornelia Hodis de la farmacia Panaceea din Jibou a afirmat ca „sunt sperante sa primim din 28-29 incolo".

Depozitele de medicamente din judetele invecinate, spun farmacistii, si-au orientat distributia inspre zonele din sud. „Vaccinurile care au fost pe stoc s-au epuizat la noi iar in rest am primit promisiuni ca vor veni in aceasta saptamana. Am mai primit si inainte doua astfel de promisiuni.

Nu stiu ce se intampla, nu se mai fabrica poate iar cele de la depozitele din Cluj au mers in sud. Din cate se pare necesitatile mari din sud au fost subestimate", a declarat farmacista Maria Penciuc de la farmacia Valeriana.