La conferinta de presa a PNL Giurgiu, vicepresedintele acestei formatiuni, Gheorghe Spoiala, a declarat ca responsabilitatea pentru asigurarea furnizarii de energie termica apartine exclusiv conducerii Consiliului Judetean, actionarul unic al SCUT Giurgiu.

"Inca din luna iunie am atras atentia asupra faptului ca sunt necesare masuri care sa duca la asigurarea incalzirii locuintelor care sunt racordate la reteaua SCUT, iar aprovizionarea cu combustibil trebuia facuta de mult.

Conducerea PSD a Consiliului Judetean stia foarte bine care este situatia SCUT atunci cand a preluat uzina, dar ani la rand nu a facut nimic pentru modernizarea acesteia, iar acum se lamenteaza ca nu se poate asigura furnizarea de agent termic. Este raspunderea lor, in principal a presedintelui Victor Boiangiu", a afirmat Gheorghe Spoiala.

El a aratat ca in ceea ce priveste Consiliul Local al municipiului, acesta nu are voie, din punct de vedere legal, sa finanteze SCUT, atata vreme cat acesta se afla in proprietatea altcuiva.

La randul sau, primarul Lucian Iliescu, a precizat ca speculatiile cu privire la datoriile Primariei catre SCUT sunt false. Primaria nu are nici o datorie la SCUT, iar scolile au contracte fiecare pentru energia termica, a mai aratat Lucian Iliescu, precizand ca din totalul datoriilor pe care uzina termoelectrica le are de acoperit, restantele unitatilor de invatamant reprezinta prea putin.

"Municipalitatea a alocat sume importante in fiecare an pentru scoli, iar Consiliul Judetean nu a dat nici macar un leu la invatamant, in municipiu, de mai mult de patru ani de zile. Ceea ce incearca acum conducerea Cosniliului Judetean, prin fel de fel de declaratii false, este doar sa-si ascunda neputinta. Nu au facut nimic pentru a ajuta SCUT-ul si deja situatia este deosebit de grava".