Contraceptivele gratuite au mare cautare in judet. Desi au fost primite in acest an 93.000 de prezervative, 10.000 de contraceptive injectabile si 36 de tablete de pilule, medicii care le distribuie sustin ca aceasta cantitate ar putea sa nu acopere cererea.

Elevii, Studentii, persoanele cu posibilitati materiale scazute, cei care nu au asigurare de sanatate, sint categoriile care pot solicita medicilor de familie inclusi in programul de planificare familiala astfel de materiale.

In judet sint 100 de medici care pot distribui materialele contraceptive gratuit, majoritatea in localitatile rurale, unde se afla si populatia cu veniturile cele mai scazute. pentru locuitorii din urban, distributia materialelor contraceptive se face prin cele doua cabinete de planing familial, din Botosani si Dorohoi.

Programul se deruleaza de aproape doi ani, iar rezultatele sint vizibile in statistici. Numai in primele noua luni ale anului in curs a scazut numarul intreruperilor de sarcina cu mai mult de 1200 fata de aceeasi perioada a anului trecut.