Intregul scandal s-a declansat luni dimineata, in holul de la triajul Spitalului de Recuperare, in fata a zeci de bolnavi care asteptau sa fie consultati, dar si a citorva asistente din triaj.

Ionut Ciobanu, asistent medical in aceasta unitate, sustine in plingerea pe care a inaintat-o la Sanitas ca la ora 9.30, „fiind in timpul serviciului, am fost agresat si trimis acasa de director (Paul Botez, n.r.), fara nici o motivatie. De asemenea, mi s-a comunicat verbal sa-mi caut alt loc de munca. Mentionez ca am fost tot timpul amenintat ca ma da afara din serviciu".

„Mi-a bagat mina in freza", s-a plins asistentul conducerii Sanitas, explicind astfel in ce a constat agresiunea. Suparat de corectia aplicata, miercuri, tinarul s-a dus glont in audienta la DSP, unde a povestit intreaga patanie. „Ne-a spus ca a luat citeva palme dupa cap, dar cam la atit s-a rezumat contactul fizic. I-am spus sa scrie clar povestea si noi vom analiza acest caz", a declarat dr.

Mihnea Hurmuzache, directorul DSP. Luni dimineata, in toate colturile spitalului se susotea pe marginea celor intimplate. De la bolnavi, pina la infirmiere si asistente, toata lumea comenta situatia. „Cind am coborit jos, la bazin, se auzeau strigate si tipete. La un moment dat am auzit pe cineva spunind: «Eu fac legea!»", ne-a povestit un bolnav.

Desi a avut mai multi martori in rindul colegilor, asistentul nu este aparat de nici unul. Totusi, unii angajati sustin ca nu este prima data cind directorul isi arata muschii, insa oamenii prefera sa nu intre in detalii, de teama sa nu-si piarda locurile de munca.

Botez: Este un om care nu face nimic in spital

Spusele tinarului sint infirmate de prof. dr. Paul Botez, directorul spitalului. Acesta sustine ca asistentul a fost transferat in 2004 de la Policlinica Nicolina si ca a fost de la inceput „un caz problema". In tot acest timp, asistentul a trecut pe la mai multe servicii – clinica ORL, sectia Neuromotorie, dar din declaratia directorului reiese ca nu s-a adaptat.

„Facea tot felul de prostii, in primul rind de incompetenta. Este un om care nu face absolut nimic in spital si singurul lucru in care l-am putut orienta a fost sa stea lunea in triaj si sa nu lase sa treaca pe cei care nu sint bolnavi. Nici macar asta nu a fost in stare", a spus prof. dr. Botez, adaugind ca nu l-a sanctionat niciodata, „pentru ca am incercat si alte solutii cu el". Prof. dr.

Dan Mirtu, seful Clinicii ORL, sustine ca tinarul nu avea aptitudini pentru o clinica cu specific chirurgical. „Nu se prea descurca, confunda lucrurile. Am cerut transferul lui, pentru ca putea face o serie de lucruri cu grave repercusiuni", a spus seful clinicii. Directorul si-a iesit din pepeni in clipa in care a vazut ca toti vizitatorii treceau pe linga asistent fara ca acesta sa faca ceva.

„Normal ca am avut o reactie. I-am spus: «Imi pare rau de dumneata, te rog frumos cauta-ti loc de munca, du-te din ochii mei, ca nu te mai pot suporta, in halul de incompetenta in care esti». Asta a fost singura chestiune, dar daca asta se cheama agresiune... Cine sa-l agreseze, e deja agresat de felul lui. Am aflat ca s-a dus sa se plinga. Brusc a devenit foarte istet. Eu nu l-am agresat.

Poate am ridicat putin tonul", se apara medicul. In urma acestui episod, conducerea unitatii a inaintat o adresa la DSP, solicitind transferul asistentului in alta unitate.

Alte sase plingeri la adresa directorului

Pe biroul presedintelui Sanitas Iasi s-au strins cel putin sase plingeri de la angajatii spitalului de Recuperare. „Una este de la fosta asistenta-sefa a spitalului, altele de la cei care lucreaza la kinetoterapie.

Mai ales acestia au probleme, dupa ce directorul a fost obligat sa le plateasca citeva sute de milioane de lei, ca urmare a faptului ca spitalul a pierdut un proces cu acesti angajati. Toti acestia reclama comportamentul lui", a spus Viorel Tanase.