FarmaLine.ro este unul dintre site-urile de unde poti comada online fel de fel de medicamente, produse cosmetice sau chiar aparatura medicala. Infiintata in 2001, compania a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 1.300 de euro si, acum, este vizitata lunar de peste 40.000 de persoane din intreaga tara.

Potrivit directorului firmei, comisionul practicat de FarmaLine.ro la produsele comercializate este mai mic decit cel din farmacii. „In medie, costurile de achizitie sint cu 10% mai mici decit preturile de raft din farmacii", ne-a declarat Stefan Suceveanu, directorul FarmaLine.ro.

Potrivit acestuia, pentru ca afacerea sa reziste, este nevoie de vinzari zilnice de 20.000.000 de lei vechi, iar concurenta pe piata este tot mai acerba, deoarece si lanturile de farmacii si-au indreptat atentia spre comertul electronic. La Iasi, magazinele virtuale in acest domeniu sint abia la inceput.

„Din cite stiu, acum, la Iasi avem un singur depozit de unde se pot face comenzi online, dar de-abia acum facem demersurile pentru perfectarea unei pagini de Internet pentru un magazin virtual", ne-a declarat Gabriela Streit, presedintele Colegiului Farmacistilor din Iasi.

Polirom face 15% din vinzari online

Editura Politom, una dintre cele mai mari din tara, spune ca vinzarile prin magazinul virtual al firmei au crescut comparativ cu anul trecut. „Magazinul virtual asigura 10% pina la 15% din totalul vinzarilor Editurii Polirom. Este o crestere cu 3-4 procente comparativ cu anul trecut. Tot mai multe persoane din marile orase fac cumparaturi din magazinul nostru virtual.

Sint persoane care nu au timp. Potrivit Trafic.ro, avem saptaminal cite 12.000-15.000 de accesari", ne-a declarat Vlad Vinatoru, director de vinzari la Editura Polirom. Conform acestuia, modalitatea de achizitie a cartilor e simpla. Se acceseaza adresa de Internet a editurii, se pun in cosul de cumparaturi toate cartile dorite si se vizualizeaza totalul de plata.

El spune ca editura ofera si reduceri de 10%-30%, in functie de valoarea comenzii. Plata se face la posta, odata cu preluarea de catre client a coletului. „Apelam la posta, deoarece e mai sigura, dar sint site-uri unde plata se face si prin card de credit, cum ar fi www.bunuri.ro", a incheiat acesta.

Acatiste si carti religioase, vindute pe Internet

Editura Trinitas, una specializata pe cartea religioasa, detine, de asemenea, un magazin virtual. Potrivit reprezentantului editurii, tot mai multi romani cumpara carti prin magazinul virtual. „Cistigam lunar 5-6 milioane de lei vechi. Avem cite 5-6 comenzi zilnic.

Magazinul virtual merge bine si din ce in ce mai multi oameni din intreaga tara ne trimit comenzi (n.r - Editura Trinitas nu face distributie de carte en-gros). Plata se face ramburs prin posta. Practic se achita contravaloarea cartilor cerute editurii la ridicarea comenzii de la posta de catre client", ne-a declarat Dana Marinuc, persoana care se ocupa de magazinul virtual al Editurii Trinitas.