Administratorul unei firme din Deva este acuzat ca a escrocat mai multe persoane din judetele Hunedoara, Buzau si Bucuresti cu aproape 23.000 de euro.

Potrivit politistilor, barbatul a incheiat contracte de vanzare cumparare cu sase persoane, promitandu-le ca le aduce masini second-hand din Germania si le-a cerut avans de 2.000 - 3.000 de euro la fiecare, in functie de valoarea autoturismului solicitat.

Nelu C. (31 de ani) din Turnu-Magurele, judetul Teleorman este cercetat in libertate de oamenii legii hunedoreni pentru evaziune fiscala si inselaciune. "In iunie 2005, suspectul s-a asociat cu o femeie din Deva si au infiintat o firma care urma sa importe masini second-hand la comanda.

Acesta i-a spus asociatei ca a luat legatura cu o firma din Germania, care va livra masinile si a asigurat-o ca tranzactia va fi legala. In mai putin de trei luni, acesta a incheiat contracte cu persoane din Hunedoara, Buzau si din Bucuresti, care i-au solicitat autoturisme la mana a doua.

Oamenii i-au platit fiecare cate un avans de 2.000-3.000 de euro, in functie de tipul masinii solicitate, urmand ca restul de bani pana la 9.000-10.000 de euro, cat valorau autoturismele, sa fie incasat la livrarea acestora.

La expirarea termenului, pagubitii l-au cautat pe barbat la sediul din Deva si, pentru ca si-au dat seama ca au fost inselati, au depus plangere la politie", a declarat seful Serviciului de Investigare a Fraudelor Deva, comisarul-sef Eugen Petca.

Anchetatorii sustin ca numarul pagubitilor ar putea fi mult mai mare, insa pana acum la politie au fost depuse sase plangeri: doua de catre hunedoreni, una de o persoana din Buzau, iar alte trei de catre bucuresteni. "Suspectul a profitat de naivitatea celor cu care a inchiat contracte si le-a solicitat un avans.

Oamenii ar trebui sa fie putin mai atenti la incheierea unor contracte, mai ales cand la mijloc este vorba despre un avans", a adaugat Petca.

Reprezentantii Politiei hunedorene au luat legatura cu reprezentantii societatii din Germania, care urmau sa livreze autoturismele marca Opel Astra, Peugeot, sau Volkswagen Passat. Acestia au declarat ca au fost contactati de firma din Deva, insa in urma discutiilor si-au dat seama ca administratorul nu este serios si nu au fost de acord cu o colaborare.

Pe de alta parte, Nelu C. le-a declarat politistilor ca a intentionat sa onoreze contractele, insa nu a reusit.