Membrii PRM Sibiu au descoperit la un an si jumatate dupa alegeri ca le-a fost furat un mandat de consilier local in comuna Merghindeal, acolo unde disputa pentru functia de primar si pentru locurile din CL a fost mai acerba decat niciodata.

"In campania electorala, fortele politice care au ajuns la putere au promis transparenta si corectitudine, dar a trecut un an si jumatate de la alegerile locale si mai sunt multe neclaritati chiar si la repartizarea mandatelor de consilieri local.

Noi mentionam aici un caz de abuz al presedintelui circumscriptiei electorale si a primarului din comuna Merghindeal, care au influentat rezultatul procesului elctoral. Acolo, mandatul doamnei Eleonora Ceuca a fost furat si repartizat Partidei Rromilor. Sesizam pe aceasta cale Prefectura si organele abilitate sa reglementeze situatia si sa puna in drepturi candidatul PRM.

Am depus si o sesizare catre MAI de catre Ioan Rus, parlamentarul nostru", a declarat vicepresedintele filialei, Nicoale Enescu.

La Merghindeal, cel care a castigat fotoliul de primar a fost Vasile Radu (PSD), iar echipa de consilieri a fostului partid de guvernamant are majoritatea in forul local.

Alaturi de ei voteaza si Vasile Caldarar, consilierul Partidei Rromilor Social-Democrata, "satelitul" electoral al PSD, iar locul acestuia, sustin peremistii sibieni, i s-ar fi cuvenit candidatului din partidul lui Vadim Tudor.

"Eleonora Ceuca a obtinut acelasi scor electoral (6,92 la suta) ca si candidatul Partidei Rromilor Social-Democrata si ar fi trebuit sa obtina mandatul fara nici o problema", a afirmat unul dintre membri PRM.