Clinicile de Urologie si Cardiologie din municipiul Targu-Mures au nevoie de reparatii urgente la doua aparate fara de care activitatea lor este grav afectata. Valoarea finantarii solicitata consilierilor judeteni este de 1,6 miliarde lei. Membrii CJ au amanat, insa, pentru luna viitoare alocarea banilor, ei motivand ca acum au alte prioritati.

Astfel, consilierii judeteni au ales siguranta proprie si ingradirea liberei circulatii in Palatul Administrativ in detrimentul sanatatii.

In sedinta CJ de ieri, acestia au amanat pentru luna viitoare alocarea a 1,6 miliarde lei pentru Directia de Sanatate Publica (DSP) si au dat in schimb 1,7 miliarde lei pentru achizitionarea si implementarea unui sistem de monitorizare a accesului persoanelor in cladirea Palatului Administrativ in care isi desfasoara activitatea atat CJ, cat si Prefectura.

Proiectul a fost amanat mai multe luni, dupa ce presa a reclamat faptul ca instalarea unui astfel de aparat ar putea impiedica liberul acces al jurnalistilor in cladire si ar limita accesul acestora la informatiile de interes public.

Acum, insa, initiativa, care a apartinut presedintelui CJ, Lokodi Edit, a avut sorti de izbanda, consilierii sustinand ca un astfel de sistem de protectie este necesar mai ales in conditiile in care au fost sesizate mai multe furturi din birouri.

Cat despre faptul ca instalarea acestui dispozitiv a fost preferata achizitionarii de catre Spitalul Clinic Judetean a doua aparate de specialitate, unul in domeniul urologiei si altul in cel al cardiologiei, alesii muresenilor sustin ca nu este nici o problema si ca aparatele vor fi achizitionate oricum de unitatea medicala, deconturile urmand a se face in urma sedintei de luna viitoare.

Consilierii judeteni dau asigurari ca accesul nu va fi limitat

Mai mult, alesii judeteni sustin ca Spitalul Clinic nu va intampina probleme si ca vor vota alocarea sumei de 1,6 miliarde lei pentru cele doua aparate inainte ca aceste fonduri sa fie necesare pentru efectuarea platilor.

"Practic, banii sunt disponibili acuma pentru ca pe baza promisiunii ca suma vor fi alocata luna viitoare, Spitalul Judetean demareaza toate formele pentru efectuarea reparatiilor. Pana va sosi echipamentul si intra la plata, vor fi si banii acolo", a declarat consilierul judetean PD Dinu Socotar.

El crede ca in ceea ce priveste aparatul de monitorizare a accesului personalului, acesta nu poate fi folosit pentru a ingradi accesul presei si al publicului.

In schimb, colegul lui Socotar, liberalul Teodor Giurgea, sustine ca implementarea sistemului de monitorizare a accesului in Palatul Administrativ putea fi amanata. "In Palatul acesta va avea acces orice cetatean. Vor fi monitorizate doar intrarile si iesirile oricarui cetatean", a afirmat Giurgea.

"Eu nu sunt pentru usi inchise. Trebuie o cat mai mare transparenta si deschidere", a declarat, la randul sau, consilierul judetean Benedek Imre. Sistemul de monitorizare a accesului in Palatul Administrativ va fi montat de firma care a facut aceleasi lucrari la Guvern si Presedintie.