Clujenii se inghesuie sa cumpere Dacia Logan mai mult decat in oricare alt judet. Vanzarile de automobile Dacia din Cluj au surclasat toate celelalte judete, iar pe segmentul high-end au depasit inclusiv capitala.

In Cluj se vinde un automobil Logan la fiecare jumatate de ora. Numai miercuri 26 octombrie fusesera vandute 16 automobile Dacia Logan.

Un numar de 1881 de automobile Dacia au fost livrate in Cluj pana la aceasta data de la inceputul anului, cifra care claseaza judetul Cluj pe primul loc in provincie, dupa capitala. Numarul mare de comenzi neonorate inca, un numar de 180 de cereri, face ca un clujean care se inscrie acum ca sa cumpere un automobil Dacia Logan sa il primeasca abia anul viitor.

Directorul Dacia Service Cluj-Feleac SA, Ovidiu Turcu, sustine ca are o echipa de vanzari "agresiva" si care "prezinta corect produsul", ca o explicatie la numarul mare de automobile vandute. "Avem un service post-vanzare foarte bun", a adaugat Turcu.

De precizat ca o explicatie pentru numarul mare de unitati vandute este si faptul ca in Cluj exista un numar de trei reprezentante Dacia. Cu exceptia judetului Timis, cu patru reprezentante, toate celelalte judete au doua sau o singura reprezentanta Dacia, fapt care se regaseste si in volumul vanzarilor.

Volumul mare de vanzari, care a ridicat Clujul pe primul loc in provincie, este cu atat mai surprinzator cu cat comparativ cu cele trei puncte de vanzare a automobilelor Dacia in Cluj, in Bucuresti se gasesc nu mai putin de zece puncte de vanzare Dacia automobile noi si alte sase pentru second-hand sau service.

Planul de vanzari al Dacia Cluj Feleac fusese atins pana sambata in proportie de 95 la suta.

In schimb numarul de unitati vandute la a treia cea mai prolifica reprezentanta din capitala dupa Comauto Meridian si Comauto Meridian Vest, Adras Com Impex care are un numar de patru puncte de vanzare, numarul de unitati Dacia Vandute s-a apropiat in acest an de 4.000.

Chiar daca afirma ca numarul de unitati vandute "e binisor", directorul de vanzari al reprezentantei, Mihai Preda, admite ca "aveam asteptari mai mari pentru anul acesta".

Pe segmentul high-end al Dacia Logan, versiunea Laureate, numarul de unitati vandute in Cluj depaseste inclusiv capitala, cel putin aceasta sustin reprezentantii dealer-ilor. "Piata oamenilor care au bani si prefera un raport pret-calitate corect e mai mare la Cluj", a explicat directorul Ovidiu Turcu.

Versiunea Laureate, cu toate dotarile incluse, costa 8.670 de euro, la care se adauga, in functie de preferinte, alti 225 de euro pentru vopsea metalizata si 265 de euro pentru garantia extinsa la trei ani. Un numar de 87 de bucati Dacia Logan Laureate a fost vandut in Cluj.

Cel mai mare dealer Dacia din Timis, Auto Europa, a vandut in acest an aproape 2.300 de automobile Dacia, din care peste 80 de procente au fost unitati Logan. "E un procent destul de mare", a estimat directorul de vanzari al Auto Europa Timis, Razvan Gidea.

In Timis cea mai bine vanduta versiune Logan este Laureate, aproape jumatate din totalul modelelor Logan vandute in acest an. Alte 35 de procente din vanzari au reprezentat versiunile Laureate, varful de gama. Doua treimi din totalul de vanzari Dacia din Timis sunt efectuate de cele doua reprezentante AUto Europa din judet, cel din Timisoara si cel din Lugoj.

Caracteristicile Dacia Logan

Dacia Logan are la motorizare un sistem de injectie directa Common Rail de generatia a doua, sistem care echipeaza si modelele Clio Symbol, Kangoo sau Modus ale Renault. Motorul Logan dezvolta o capacitate de 65 de cai putere si un cupli de 160 Newtoni metru, disponibil de la prima treapta de viteza.

Logan consuma 4,8 litri la o suta de kilometri pe sosea, la o cilindree de 1461 de centimetri cubi. In schimb, acceleratia este deficitara, Logan ajunge de la 0 la 100 de kilometri pe ora in peste 15 secunde. Cutia mecanica de viteze in cinci trepte se regaseste si la versiunile de motorizare pe benzina.