Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) au admis cererea de stramutare inaintata de fosta directoare a Administratiei Finantelor Publice (AFP) Timisoara, Klara Ilona Piroska, cercetata penal intr-un dosar de coruptie pentru luare de mita.

Este vorba despre cauza in care inculpata a fost condamnata de Tribunalul Timis la patru ani de puscarie, alaturi de omul de afaceri Petru Willkovits, (trei ani de inchisoare), director general la SC "Perfect Renaissance" SRL, si Violeta Chioreanu, director economic la aceeasi firma, condamnata la doi ani de detentie in acelasi dosar.

Nemultumita de unele presiuni locale care ar fi in masura sa afecteze solutionarea corecta a procesului, fosta functionara din cadrul Finantelor a adresat instantei supreme o solicitare de stramutare a cauzei la o alta instanta din tara egala in grad, dupa ce a declarat apel impotriva sentintei Tribunalului.

In urma solutionarii favorabile a acestui demers, dosarul urmeaza sa fie trimis de la Timisoara la Curtea de Apel Pitesti.

Obiectul acestui dosar de coruptie l-a facut achizitionarea, de catre ex-sefa AFP, in intervalul 2002-2004, de mobilier in valoare de o jumatate de miliard de lei, a carui factura a fost achitata de firma lui Willkovits.

Acesta din urma a oferit banii pentru a beneficia de anumite favoruri din partea Klarei Ilona Piroska, in legatura cu derularea unor licitatii si executari silite gestionate de aceasta institutie a statului.

In ceea ce priveste culpa directoarei economice Chioreanu, aceasta a fost acuzata ca a inregistrat mobilierul cumparat de Piroska drept cheltuieli curente in contabilitatea SC "Perfect Renaissance".