Durerile judetene ale Galei

Ligia Voro

Ecourile Galei Presei au reverberat pana si in sedinta Consiliului Judetean de joi, cand alesii au tinut sa o caineze pe presedintele Lokodi Edita ca nu a avut propria sa masa la eveniment. Probabil rabufnirile suparate ale consilierilor or fi fost intemeiate, doar ca am si eu cateva comentarii de facut.

Si nu vreau sa ma abtin, asa cum nici alesii nu au avut probleme sa ne critice in plenul CJ. In semn de afectiune pentru mass-media.

Mai intai, intamplator, m-am intalnit cu presedintele CJ chiar atunci cand a sosit, cand trecuse binisor nu de ora 19, ci de ora 20. Inteleg ca alesii nostri sunt mai ocupati, dar cred ca este o dovada de respect ca o singura data pe an sa ajungi la timp la intalnirea cu presa. Mai ales atunci cand este, nu-i asa, sarbatoarea noastra.

Ca in rest noi trecem cu vederea si inghitim in sec din cauza lipsei de punctualitate, devenita un obicei, a autoritatilor noastre.

In al doilea rand, imi amintesc foarte bine ca am invitat-o pe doamna Lokodi sa o conduc la o masa, gest care mi se parea la acea ora de bun simt, tinand cont de numarul de persoane care se inghesuiau pe metrul patrat. A refuzat politicos, spunand ca se descurca. Nu aveam decat sa o cred pe cuvant.

Ma intreb insa cate din multimea de oficialitati care au fost prezente la gala i-au oferit propriul loc. Eu nu aveam ce sa-i ofer. Cati s-or fi bucurat ca,

nu-i asa, sefa judetului nu are unde sa se aseze si

s-au facut ca ploua cand au vazut-o rotindu-si ochii prin sala in cautarea unui fotoliu vacant.

Noi ne recunoastem scaparea, desi pot fi intrebati organizatorii daca la acea ora nu mai puteau controla cine unde s-a asezat. Ne intrebam insa cand vor invata alesii ca punctualitatea este, totusi, politetea regilor.