Subprefectul judetului Arad, Levente Horvath, a demisionat din toate functiile politice detinute in cadrul UDMR atat la nivel local, cat si la nivel central. El a luat aceasta decizie cu toate ca nu s-a hotarat inca daca isi va continua activitatea in cadrul Prefecturii, ca inalt functionar public, sau va activa pe viitor in plan politic.

"Urmeaza sa am o discutie cu presedintele Uniunii, vicepremierul Marko Bela, si cu presedintele executiv Takacs Csaba, in urma careia va fi clarificat acest aspect. Este vorba de participarea prefectilor si subprefectilor UDMR la concursurile Institutului National de Administratie pentru a deveni inalti functionari publici.

Saptamana viitoare voi da un raspuns concret in ceea ce priveste activitatea mea viitoare", a afirmat Levente Horvath.

Potrivit sursei citate, in cazul in care Legea Minoritatilor nu va fi adoptata in Parlament, exista pericolul ca formatiunea maghiara sa se retraga de la guvernare, iar in acest caz nu se mai pune problema renuntarii la activitatea politica pentru a deveni inalt functionar public.

Levente Horvath a ocupat functia de vicepresedinte pe plan national, responsabil cu probleme de administratie publica locala in cadrul Organizatiei de tineret a UDMR, iar pe plan local acesta a fost vicepresedinte si membru in Consiliul Reprezentantilor Unionali.