El asteapta clarificari de la Bucuresti, insa crede ca punerea sub sechestru a "siglei si jucatorilor" este o actiune fortata. Totusi, Mihai Costin a spus ca datoriile figureaza in dreptul FC "U", ca societate non-profit.

Directorul general al DGFP Cluj, Mihai Costin, nu doreste sa se pronunte in privinta modului de recuperare a datoriilor de la Fotbal Club "Universitatea" Cluj.

Costin a afirmat ca va oferi amanunte in momentul in care va primi, de la Bucuresti, de la Agentia Nationala de Administrare Fiscala, "clarificarile necesare" recuperarii sumei datorate.

"Suntem in asteptarea unor clarificari care sa le permita oamenilor nostri sa recupereze de la clubul de fotbal Universitatea cele aproape 50 de miliarde de lei vechi. Nu stiu cand vor veni acestea si cum vor fi enuntate", a afirmat Mihai Costin.

Directorul general al DGFP Cluj a mai spus ca societatii "non-profit", care a patronat timp de 15 ani Universitatea Cluj, i s-au blocat de mai multe ori conturile bancare.

Mihai Costin stie ca societatea "non-profit" (FC "U") a incheiat un contract de cesiune cu titlu gratuit cu Club Fotbal Municipal "U" SA, prin care a cedat sigla, palmaresul, culorile, echipamentul si jucatorii. Totusi, pentru inspectorii financiari acest lucru nu are o prea mare importanta.

"Noi urmarim sa recuperam datoriile pe baza evidentelor pe care le avem. Or, in scriptele noastre, cele aproape 50 de miliarde de lei vechi figureaza in dreptul societatii «non profit». Dar deocamdata nu doresc sa ma pronunt in nici un fel", a declarat Costin.

Referitor la ultima idee a presedintelui ANAF, Sebastian Bodu, prin care cluburilor datornice li s-ar putea pune sub sechestru sigla si jucatorii, Mihai Costin a spus ca este o "chestiune fortata".

Timoce spune ca "non-profitul" nu mai are nimic

Actualul presedinte al Consiliului Director al FC "U" (societate non-profit), Viorel Timoce, spune ca CFM "U" SA nu-si respecta obligatiile care decurg din incheierea contractului de cesiune cu titlu gratuit, respectiv din hotararea Adunarii Generale a membrilor fondatori si asociati ai FC "U".

"Atunci, pe 3 februarie, s-a votat in unanimitate trecerea in totalitate a activitatii FC «U» la CFM «U» SA. Noi, ca societate non-profit, le-am predat gratuit sigla, palmaresul, culorile, jucatorii, angajatii si spatiile pe care le aveam in chirie.

Societatea pe actiuni nu a dorit sa semneze protocolul de predare-primire, adica nu au dorit sa ia decat activele, nu si pasivul, respectiv datoriile.

Acum, societatea non-profit nu mai are nimic, asa ca finantele nu au pe ce sa puna sechestru", a declarat Timoce.

El a tinut sa mai adauge ca Lucian Danciu, presedintele Consiliului de Administratie al SA, nu a dorit sa semneze nici al doilea protocol de predare-primire, pe care "non-profitul" l-a redactat si ca se gandeste sa actioneze CFM "U" SA in instanta.

Toate drumurile duc la FC "U"

Presedintele CA al CFM "U" SA, Lucian Danciu, spune ca societatea pe care o conduce nu are nici o datorie la bugetul statului. "Cei de la «non-profit» nu ne-au prezentat nici un raport financiar-contabil, un stat de plata, o factura sau ultima balanta a lunii ianuarie 2005.

Respectiva societate isi desfasoara activitatea cu echipa pe care a format-o in aceasta vara, cu FC «U» 1919", a declarat Danciu. Cat despre datorii, despre recuperarea acestora, Danciu a spus: "In conditii normale si nu vad ca acestea sa fie altfel, DGFP Cluj isi va indrepta atentia spre societatea non-profit"