Seful Politiei Rutiere din cadrul IPJ Arad, comisarul Mircea Cherechean, a demisionat din functie chiar in ziua in care la servicul pe care l-a condus a fost declansat un control. Cel care a dispus verificarile este comandantul inspectoratului, subcomisarul Ioan Dascalu.

Potrivit celor afirmate de purtatorul de cuvant al IPJ, subinspectorul Camelia Tuduce Berar, Cherechean si-a inaintat raportul de eliberare din functie din motive personale, iar acesta a fost aprobat. El va fi numit pe un alt post de executie in cadrul Politiei.

In primele noua luni ale acestui an, peste 30 de politisti din cadrul institutiei au fost demisi sau au renuntat la posturile detinute. Majoritatea celor care au plecat din cadrul IPJ au facut-o in urma unor nereguli descoperite in timpul controalelor instituite de seful Politiei.

De asemenea, impotriva altor politisti din judet s-a dispus deja cercetarea penala, iar alte 50 de cadre s-au pensionat la cerere. In Politia Rutiera din cadrul IPJ nu au existat, pana acum, semnale privind nereguli, cu exceptia unui accident rutier, produs in urma cu cateva zile, cand oamenii legii au dat dovada de neprofesionalism.