Asa cum anticipam inca din iarna trecuta, agentul termic 007 isi arunca inca o data pe umeri pufoaica jegoasa la guler si mansete a salahorului politic si intra in mina sa scoata huila cu polonicul.

Dupa ce trece iarna, agentul apuca polonicul de coada si papa cu el ciorba grasa a nepasarii, vidanjata in haznaua unor deplasari in strainatate, in interes de serviciu, de unde se intoarce mai rotofei in promisiunea retehnologizarii, mai bucalat in speranta unui nou inceput care sa ne scuteasca de incertitudini in iarna viitoare.

A trecut anul electoral, au trecut si generozitatile cu care ne-au aburit instalatorii social-democrati. Precum in cer si pe pamant, acuma aliatzii sunt la rand. A venit la buza furnalului sa-si prajeasca purcelusul de lapte lipitura dintre o tipa, pe numele ei de fata mare Dreptate, si junele Adevar.

Si cu asta ce-am facut, se intreaba, pe buna dreptate omul de pe strada? Pe dracu in patru, i s-ar putea raspunde. Ceea ce, daca ar fi adevarat, ar fi chiar o tragedie, pentru ca de unde pana acum aveam un drac, am putea avea patru. Din fericire dracul nu a crapat, sta bine mersi pe etajera. Subiectul ce ne arde pe toti este fara indoiala situatia uzinei termoelectrice din Giurgiu.

In cercurile politice locale se intoarce pe toate fetele chestiunea, punand in umbra crima din cartierul Primaverii, unde, de bine de rau, un foc tot a existat. De o arma cu huila ar fi nevoie si la Giurgiu, cu care sa tragem in dosul celor ce nu s-au invrednicit nici pana la aceasta ora sa ne scape de obsedantul deceniu al asigurarii surselor de caldura.

Pe Victor Boiangiu l-au lasat puterile ca pe Samson in urma idilei sale cu Dalilla.

Nu mai este PSD la guvernare, nu mai poate nici domnia sa sa dea caldura la tot cartierul si vrea sa paseze responsabilitatile catre consiliul local, motivand, firesc pana la un punct, prin faptul ca acum in abataje se afla altii care trebuie sa sprijine financiar functionarea in conditii optime a cazanului de la CET. "Am dat multe telefoane pe la ministerul de resort.

Nu ma baga nimeni in seama.", ne-a declarat Victor Boiangiu, lasandu-ne sa intelegem ca in sfarsit a inteles ca se afla in opozitie si trebuie sa inghita galusca acra, servita de actuala putere, asa cum a facut la vremea sa PSD.

Noul observator federal din partea unicului actionar la CET, in speta Consiliul Judetean, este acum vicepresedintele Ionel Dinu, fostul portar de fotbal, care-l succede in aceasta grea misie pe Victor Boiangiu.

Dupa cateva schimburi de amabilitati, am putut constata ca omul nostru din Crevedia Mare se pricepe la cazane si gigacalorie cat ne pricepem noi la tambalul cu burduf, dar se baga, vrea sa-si dea cu parerea, sa fie consultat in furnalistica boala a plamanului negru de care sufera uzina termoelectrica.

Intrebat care ar fi solutiile de iesire din criza, fostul portar (de fotbal) ne-a raspuns, citam din shogunul judetean: chiug chiag ciug cia shung san gee hiu haiug cxi

Ii multumim pentru raspunsul dat si-i promitem ca data viitoare ne aducem betisoarele si sake-ul de acasa. Asa vom putea inghiti mai usor noile promisiuni cum ca vom avea caldura, gratie, evident, tot PSD-ului.