Sefii Consiliului Judetean (CJ) analizeaza posibilitatea mutarii institutiei la Muzeul Judetean de Istorie sau la fostul sediul al sucursalei Bancii Nationale a Romaniei (BNR).

Presedintele CJ, Constantin Contac, a anuntat in cadrul sedintei de ieri a Consiliului ca, date fiind intentiile Prefecturii de reducere a spatiilor din Palatul Administrativ ce revin institutiei pe care o conduce, se gindeste sa adopte una din cele doua variante.

In primul caz activitatea muzeistica ar urma sa fie transferata la actualul sediu al Corpului Gardienilor Publici din cartierul Bucovina, iar in al doilea ar trebui mutata o parte a Bibliotecii Judetene "Mihai Eminescu ". "Daca ne spune ca nu mai incapem aici, ne cautam un alt spatiu, facem o coliba, ne aciuam noi undeva, nu raminem iarna pe afara ca sinistratii ", a afirmat presedintele CJ.

El a subliniat totusi ca, potrivit legii, Prefectura doar administreaza cladirea si este obligata sa dea CJ a doua prioritate in ocuparea spatiilor, astfel incit ar trebui mai intii sa se elibereze birourile ocupate de cei opt parlamentari, de lucratorii Proiectului pentru Dezvoltare Rurala si altii si abia in final sa se ceara birouri de la Consiliu.

Constantin Contac a declarat insa dupa sedinta, ca, daca nu se va reusi sa se cada la o intelegere amiabila, atunci va stramuta institutia, insa va lua si sistemul de supraveghere video instalat de CJ si care a costat circa jumatate de miliard, precum si instalatia de sonorizare a salii mari de sedinte a Palatului Administrativ. De asemenea, el va cere Finantelor fostul sediu al Bancorex.

In ciuda prevederilor legale, care dau imediat prioritate CJ, sefii Prefecturii vor neaparat biroul lui Contac si au si trimis acestuia o cerere de renegociere a protocolului privind ocuparea birourilor din imobil. Subprefectul David Salgau, numit special de prefect pentru rezolvarea problemei, sustine ca se doreste o "fluidizare " a personalului, a circuitului documentelor si a petentilo

Conflictul legat de imobil a generat replici ironice de ambele parti.

Subprefectul a comentat cu, "daca sint piese de muzeu " initiativa de mutare a CJ la Muzeul Judetean de Istorie, iar Contac, vorbind de varianta amplasarii unei usi la mijlocul etajului intii care sa desparta clar cabinetele demnitarilor Prefecturii de cele ale demnitarilor CJ: "Ne vom separa complet si nu ne vom mai vizita.

Vom face ziduri intre noi, ca daca vor Zidul Berlinului in Consiliul Judetean il facem ". Totodata, despre dorinta sefilor Prefecturii de a deschide un restaurant la parterul sau subsolul cladirii, presedintele CJ a spus ca "prefectului poate ii convine, el are vin de vindut ", aluzie la afacerile de comercializare a vinului pe care le are Cristian Roman