Viceprimarul municipiului Oradea, Mihai Groza, a raspuns, ieri, la acuzatiile aduse Primariei cu privire la faptul ca ar fi facut o afacere din cumpararea a 23 de tramvaie la mana a doua, din Germania.

Foarte iritat, el a spus ca are ca dovada inregistrarile facute in timpul negocierilor duse in Germania la regia autonoma din Berlin, de unde urma a fi achizitionate mijloacele de transport in comun.

Groza a inceput prin a spune ca nu i-a facut nici o placere sa faca parte din comisia de negociere, insa a dorit sa faca tot ce poate pentru a proteja interesele oradenilor si sa aiba grija de modul in care sunt utilizati banii publici.

El a adaugat ca nu contesta decizia luata de instanta, care a dispus anularea hotararii CL Oradea prin care s-a decis cumpararea a 23 de tramvaie la 1,5 milioane de euro.

Mai mult, viceprimarul a declarat ca nu exista nici un fel de mafie in institutia din care face parte si ca nimeni nu are alte interese decat sa actioneze in folosul cetatenilor. "Cineva va trebui sa raspunda pentru anularea acestei hotarari.

Avem trei variante: sa cumparam tramvaie noi, ceea ce este exclus, pentru ca pretul lor porneste de la 1,8 milioane de euro bucata, tramvaie vechi, modernizate, sau vechituri", a completat Groza.

Totodata, reprezentantul Primariei a afirmat ca in Germania, comisia de negociere a pornit de la pretul de 120.000 de euro, cat au cerut nemtii, si au ajuns la aproape jumatate de pret, dupa opt ore de negocieri.

"Directorul unei regii din Ungaria ne-a sunat sa ne intrebe daca mai vrem sa luam tramvaiele din Berlin, pentru ca ei sunt dispusi sa plateasca 120.000 de euro/bucata", a mai afirmat Groza.

Potrivit sursei citate, in cazul in care Primaria ar fi acceptat sa cumpere tramvaie mai ieftine, dupa trei sau patru ani trebuiau cumparate altele. Viceprimarul a completat ca municipalitatea va contesta decizia Tribunalului Bihor privind anularea hotararii CL.