Aventura chinezeasca

Saptamana trecuta, patru manechine din Bucuresti, trimise sa lucreze in China, au fost batute si sechestrate intr-un hotel din Shanghai.

In loc sa participe la castinguri asa cum era programat, agentia de modele care le-a gazduit in Shanghai le-a fortat pe Georgiana Ciufu, Alexandra Badescu, Andreea Constantin si Carmen Ungureanu sa se prostitueze.

Pentru ca au refuzat, fetele au fost batute si sechestrate. Din fericire, ele au reusit sa scape si sa ceara ajutorul Ambasadei Romaniei de la Beijing.

Amenintate ca vor fi taiate cu ferastraul, Georgiana Ciufu, fosta asistenta la o emisiune de sport de la Antena 1, Alexandra Badescu, una dintre fostele dansatoare ale cantaretei Delia Matache, si manechinele de la Divizia Sport Sexy, Andreea Constantin si Carmen Ungureanu, au plecat in China printr-un acord cu agentia Smile Models, din tara.

La Shanghai, ele au fost asteptate de o agentie locala care trebuia sa le asigure cazarea, masa si, evident, participarea la castinguri pentru diverse contracte.

La un moment dat, reprezentantii agentiei chineze au refuzat sa le mai asigure masa celor patru, recomandandu-le sa mearga in cluburile de noapte sa se prostitueze daca vor sa manance.

Pentru ca au refuzat „oferta" facuta si au ripostat, au fost batute si inchise in casa. Din repertoriul de amenintari folosit de chinezii de la agentia locala nu au lipsit taiatul cu ferastraul sau retinerea pasapoartelor.

Din fericire, modelele au reusit sa fuga si au cerut ajutor politiei si Ambasadei Romaniei. Luni noaptea, ele se aflau pe aeroportul din Shanghai, in asteptarea unui avion care sa le duca la Beijing, la reprezentanta diplomatica a Romaniei.

Marti, fetele se aflau inca la ambasada, asteptand intoarcerea la Bucuresti.

Reprezentantii agentiei Smile Models, din Romania, care le-a trimis pe fete in China, nu au mai putut fi gasiti.

Visul unei femei frumoase

Incurajata de destainuirile altor lugojeni, publicate in ziarul nostru, Anita B., de 25 ani, ne-a relatat cum a ajuns ea sclava sexuala in Bosnia.

"Inselata de un impostor din Bucuresti, am ajuns in Bosnia.

Toate documentele facute de mine inainte de a pleca, se refereau strict la Cipru, unde trebuia sa fiu angajata ca dansatoare intr-un club de noapte.

Impreuna cu cinci fete din tara, adunate la Bucuresti, am pornit cu un microbuz spre Giurgiu, dar nu stiu cum am ajuns la Drobeta Turnu-Severin si de acolo in Bosnia.

Dupa ce am fost cazate intr-un motel inconjurat de paduri, soferul ne-a parasit, spunandu-ne ca el a fost platit doar pentru transport.

Disperate, nu stiam ce sa facem, ne veneau in minte tot felul de planuri, pana cand spre ziua, obosite de drum, am adormit.

Pe la vreo sapte dimineata, am fost trezite brutal de cativa militari, care, fara vorba multa, ne-au imbrancit pe coridor.

Unul dintre ei vorbea pocit romaneste: "In una minuta vreau sa ve vad in piela goala. Clar?".

Una dintre gorile, care parea sef, a inceput sa ne examineze, pipaindu-ne peste tot.

O fata din Bucuresti, care s-a impotrivit, a fost dusa in alta camera si violata.

Auzeam tipetele ei de disperare si nu puteam face nimic. In acel moment am inteles ca, pentru a trai, trebuie sa fac ce vor ei, macar pana voi gasi momentul sa pot fugi".

Dupa ce au fost studiate atent, au fost urcate intr-un jeep si duse intr-o tabara militara, unde se aflau cantonati militienii lui Arkan, autointitulati "tigrii" si cunoscuti pentru teroarea pe care o lasau in urma.

La inceputul mileniului III, in Bosnia "tigrii" organizau un targ de sclavi, unde fete din tarile Europei de Est erau pur si simplu vandute cu sume cuprinse intre 1.500 si 5000 de marci.

Ele deveneau obiecte sexuale in mainile celor care le cumparau, niste indivizi cruzi, bolnavi si obsedati sexual.

Pentru acei mercenari, "platiti sa ucida", nu mai conta viata unei femei care, odata intrata in "fortareata" lor, nu mai avea practic nici o scapare.

Anita n-a simtit in viata ei umilinta mai mare ca atunci cand a fost obligata sa stea dezbracata in fata unei trupe militare.

"Nu va puteti inchipui ce era in sufletul meu in acele clipe", ne-a spus ea. Mai tarziu a aflat, de la "ofiterul" care o cumparase, ca ea si viata ei valoreaza numai 2.000 de marci.

Numele lui era Mladik, insa subordonatii lui ii spuneau pe la spate Sarpele. La inceput a lasat-o pe Ani sa umble libera prin cazarma, dar mai apoi a dus-o in apartamentul sau, unde o trata ca pe o sclava.

In acele zile, Anita nu mai credea in nimic, nici macar in Dumnezeu. Isi dorea sa moara, insa nu avea curajul sa o faca cu mana ei.

Dupa un timp, cand Mladik si trupa lui au plecat la Belgrad, unde urma sa-l pazeasca pe seful lor, renumitul si temutul Arkan. Ani a fost nevoita sa-l insoteasca pe Mladik si sa locuiasca cu mercenarul pana in noaptea fatala.

Despre ultima zi a lui Arkan si prima ei zi de libertate, Anita ne-a spus: "Cand a inceput sa se traga, s-a intamplat ceva care m-a uluit. Mladik a intrat in camera si mi-a spus: "Daca vrei sa traiesti ascunde-te!".

Inainte de a pleca, mi-a a-runcat un fisic de dolari. Cum a iesit, am auzit mai multe rafale de automat si, inspaimantata, m-am ascuns sub pat.

Se tragea din toate partile, dar dupa cateva minute s-a lasat tacerea. Am stat ascunsa pana dimineata, apoi am iesit si in fata hotelului, l-am vazut intins pe trotuar pe Mladik.

Abia mi-am retinut dorinta de a-l lovi cu piciorul, insa m-am abtinut. Cu primul tren, am plecat apoi spre Romania."

La sfarsitul acestei relatari, Ani ne-a mai spus: "Niciodata nu va mai fi cum a fost!".

Iar tinerele fete ar trebui sa ia aminte!