Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Marius Nicoara ne-a declarat ieri ca nu a primit inca un raspuns oficial din partea Companiei Emerson.

"Consiliul de decizie de la Emerson se va intruni pentru a da unda verde pentru Romania si pentru investitia din Cluj. Vom afla si conditiile pe care le vor impune", a sustinut Marius Nicoara. Raspunsul consiliului era anuntat pentru ziua de ieri, dar se pare ca acesta va mai intarzia cateva zile.

Corporatia Emerson contine 60 de divizii industriale si este lider mondial in industria motoarelor electrice. Compania americana este interesata de terenul Tetarom II, parcul industrial unde principal actionar este Consiliul Judetean.

Pe acest teren, Emerson, va investi aproximativ 75 de milioane de euro in primii cinci ani si va construi patru fabrici de motoare electrice. Pretul negociat pentru cele 12 hectare, unde se vor efectua constructiile, se ridica la doi euro pe metru patrat.

Proiectul de investitie mai contine si crearea unui centru de cercetare in colaborare cu Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca Consiliul Judetean a facut anumite modificari la oferta finala a companiei si asteapta acum reactia de la Londra unde se va decide daca acestea vor fi acceptate