Consilierii au votat fulger, in aproximativ jumatate de ora, cele 39 de puncte de pe ordinea de zi si prea putine amendamente. Nebunie totala, proiectele au curs atat de repede ca multi dintre consilieri au pierdut sirul si au inceput sa voteze automat la strigarea presedintelui de sedinta& Cine e pentru? Impotriva? Abtineri?... Unanimitate.

Intr-un timp atat de scurt nici macar amendanente nu s-au putut depune, doar unii dintre consilieri cu gura bogata au reusit sa-si impuna punctul de vedere, si parintii copiilor de la Liceul de Coregrafie, nemultumiti de schimbarea locatiei unitatii.

Motivul pentru care s-a grabit atat de mult votarea proiectelor a fost o vizita pe care primarul Clujului, Emil Boc, a fost nevoit sa o faca in acea dupa-amiaza. Edilul a fost foarte tacut pe parcursul sedintei, nu a intervenit decat foarte putin si pentru a calma spiritele incinse ale celor de la coregrafie.

A optat pentru acelasi costum inchis la culoare si cravata cu dungi albastre. De altfel, de data aceasta, cadrul vestimentar al consilierilor a respirat a destul de multa eleganta. Au predominat culorile inchise, in principal negru, camasile in culori pale si cravate de toate felurile.

Maria Dulca, consilier PSD a renuntat la sacoul inflorat in favoarea unei tinute sobre – costum negru si camasa alba. Pe parcursul sedintei a propus un amendament care nici macar nu a mai fost supus la vot, intrucat s-a adoptat altul propus inaintea social-democtatei, la acelasi punct.

Totodata si consilierul Ciprian Paun a renuntat la sacoul crem in favoare unei tinute decente – negre –. Atat viceprimarul, Adrian Popa, cat si presedintele sedintei, Alin Tise, au impresionat ca de fiecare data prin eleganta. Popa cu nelipsita cravata galbena, insemnul liberalilor, iar Tise cu cravata rosie.

Consilierul din partea aliantei DA PNL-PD, Nicoleta Postolache a expus si ea in sedinta de consiliu un costum, decent, kaki deschis. Nu au lipsit, cum era de asteptat, nici petele de culoare.

Molnos Lajos, consilierul UDMR a ales o combinatie mai ciudata, sacou crem, cravata visinie si camasa albastru-inchis, pe cand independentul Ioan Pop s-a afisat la un pantalon maro, sacou crem si camasa alba, peste care a fost lasata cravata albastru-inchis.

Fata de alte sedinte, in care se afla in centrul atentiei, independentul a fost destul de tacut, de data aceasta. Alte figuri, care au optat pentru tinute deschise la culoare au fost social-democratul Ioan Vuscan si consilierul UDMR Laszlo Attila.

Totodata si social-democratul Remus Lapusan a impresionat prin bunul gust de care a dat dovada – se vede ca-i prieste casnicia – asortand la costumul maro o camasa roz pal si o cravata visinie.

Nu au lipsit nici intarziatii, viceprimarul Boros Ianos si poate cel mai mult s-a simtit lipsa consilierului PSD Stefan Dimitriu, care ar fi echilibrat balanta. Cine stie poate si durata sedintei ar fi fost alta daca social-democratul ar fi fost prezent in sala. Cunoscatorii stiu de ce!