Fostul presedinte al PNL Bistrita-Nasaud, Dorin Popescu, demisionat anul trecut de la liberali, vrea sa redevina membru al organizatiei judetene a acestei formatiuni. Actualul lider al filialei, Sabin Iliesi, a confirmat ca Popescu si-a depus o cerere in acest sens, pe care Biroul Permanent Municipal o va analiza in termen de o luna.

"Noi nu avem dreptul sa refuzam nimanui posibilitatea de a face parte dintr-un anumit partid politic. Daca Dorin Popescu vrea sa se intoarca, iar Biroul Permanent Municipal este de acord, eu nu am nimic impotriva. Atunci cand a plecat din PNL in calitate de deputat ales pe listele noastre, am spus ca este o pierdere.

Acum revine ca simplu membru si, daca vrea sa participe la viata de partid si sa munceasca, are tot dreptul", a afirmat Iliesi.

Dorin Popescu a fost presedinte al filialei PNL pana in anul 2002 cand locul lui a fost luat de actualul presedinte, Sabin Iliesi. In perioada 2000-2004, Popescu a fost deputat liberal, dar dupa pierderea functiei de presedinte a demisionat din partid intrucat nu a mai fost nominalizat, in pozitie eligibila, pe listele PNL la Camera Deputatilor si Senat.

Pentru o scurta perioada de timp, Popescu s-a inscris in Partidul Umanist din Romania, de unde a demisionat intre timp. El nu a putut fi contactat pentru a-si justifica cererea de adeziune.