La Tribunalul din Sibiu a fost programata, miercuri, in noua infatisare in procesul deschis de Statul Roman impotriva lui Gregorian Bivolaru, liderul Organizatiei MISA, refugiat acum in Suedia.

Chiar daca la nici una dintre infatisari principalul acuzat nu a fost prezent si, in plus, unul dintre principalii pioni ai acuzarii - tanara Madalina Dumitru - nu se mai afla in tara si chiar a retractat declaratiile sale date in fata autoritatilor romane, Justitia este obligata sa isi faca datoria de a duce pana la capat unul dintre cele mai controversate cazuri aflate pe rolul Tribunalului din Sibiu.

Procesul liderului MISA a intrat intr-o pauza de procedura dupa ce Bivolaru a fost identificat in Suedia si dupa ce impotriva acestuia s-a pus in miscare si Justitia din aceasta tara.

Pentru ca nu putea fi prezent in fata instantelor romanesti, judecatorul cazului stabilit un termen pentru data de 9 noiembrie, moment in care avocatilor apararii le-a fost prezentata cererea oficiala de dezvaluirea adresei la care domiciliaza barbatul in Suedia, pentru ca acesta sa fie inca o data citat oficial in procesul de la Sibiu.

"Vom cere avocatilor sai sa ne puna la dispozitie adresa acestuia din Suedia, unde sa poata fi citat, si vom incepe procedura cu strainatatea. Daca nici dupa indeplinirea acestor formalitati nu se prezinta in fata instantei, va fi judecat in lipsa", a declarat judecatorul Gheorghe Ciulacu, presedintele completului de judecata in cazul Bivolaru.

Magistratii vor cere si ca Madalina Dumitru sa vina in fata instantei, desi prezenta in tara a celor doi este tot mai putin probabila.

In procesul stramutat la Sibiu in noiembrie 2004, Bivolaru este acuzat de acte sexuale cu un minor, de coruptie sexuala, trafic de persoane si trecere frauduloasa a frontierei.

In ciuda tuturor eforturilor depuse de autoritati, el nu a fost niciodata prezent la termenele stabilite, iar avocatii sai au sustinut permanent nulitatea capetelor de acuzare formulate in baza unui rechizitoriu finalizat si trimis instantei in anul 2003.