Directorul Grupului Scolar "Tehnofrig", profesorul Grigore Chiurbe va fi anchetat de o comisie a Inspectoratului Scolar General deoarece exista un numar de declaratii care il acuza de faptul ca a agresat cativa elevi ai scolii in iarna lui 2004. La momentul respectiv s-a facut o ancheta, dar Chiurbe a ramas in functie.

Cazul a fost redeschis datorita faptului ca incidentele de atunci au dus la plangeri din partea parintilor si la acordarea unui calificativ eronat profesorului ce a fost dirigintele copiilor in cauza.

Dirigintele elevilor agresati, un profesor de sport ale carui performante in activitatea cu copiii sunt notabile, obtinand premii la concursuri locale, nationale si internationale, a fost impiedicat sa isi continue perfectionarea didactica.

Un alt criteriu discutabil an evaluarea facuta de scoala, priveste activitatea publicistica de specialitate, domeniu in care Ovidiu Harjan a fost depunctat, desi are lucrari publicate.

Dupa ce anul acesta a sustinut examenul de gradul II si a obtinut nota 10, profesorul Ovidiu Mihai Harjan a avut parte de o surpriza nedorita din partea conducerii Grupului scolar de Industrie Usoara "Tehnofrig". La evaluare i s-a acordat calificativului "bine" pentru anul scolar 2004-2005, iar pentru accesul la gradul I avea nevoie de "foarte bine" trei ani la rand.

Continua perfectionare este sau ar trebui sa fie unul din principalele obiective ale fiecarui dascal. Directorul scolii respective, Grigore Chiurbe, a fost implicat in 2004 intr-un scandal, deoarece a fost acuzat ca a tras de perciuni cativa elevi, la doi dintre acestia ajungand sa le smulga parul din zona respectiva. Directorul a ramas in functie dupa acel incident.

In octombrie si noiembrie, la Inspectorat si la Prefectura au fost depuse declaratii ale parintilor, declaratii in care se precizeaza& "in iarna lui 2004, domnul director Chiurbe Grigore i-a surprins pe coridor pe copiii nostri jucandu-se si a inceput sa-i traga de perciuni, facandu-i in fel si chip, printre care si cuvantul sau preferat - "gunoaielor". Copiii ne-au relatat acasa cele petrecute". Certificatul medico-legal nr. 7993/I/a/1969, eliberat la vremea respectiva dupa examinarea unuia dintre elevii in cauza, afirma "pe regiunile temporal bilateral se constata lipsa parului pe zona de 0,8/ 0,3 cm in dreapta, respectiv 1/1 cm in stanga".

Concluzia medicului primar legist a fost ca baiatul "prezinta leziuni corporale care s-au putut produce prin smulgerea parului".

Plangerea semnata de 10 parinti a fost intocmita deoarece parintii respectivi sunt convinsi, conform propriilor declaratii "ca problemele pe care le are domnul diriginte Harjan Ovidiu nu sunt decat repercursiuni si momente de razbunare ale directorului ce au legatura cu evenimentele din anul trecut scolar".

Cu toate ca Harjan a depus o contestatie la scoala si la Inspectoratul scolar Judetean Cluj, aceasta nu a fost inca solutionata la timp, profesorul neincadrandu-se in termenul limita de inscriere la gradul didactic I. In data de 2 noiembrie 2005, Ovidiu Harjan a depus toata documentatia si la Prefectura Cluj. "Cunoastem aceasta problema.

S-a constituit o comisie care va investiga in nod competent situatia. In cazul in care se va rezolva in mod favorabil pentru profesorul respectiv, vom lua o hotarare in Consiliul de Administratie cu privire la posibilitatea de a-i acorda sansa de a se inscrie la gradul didactic I", a declarat la acea data inspectorul scolar general adjunct, prof.

Maria Simut pentru cotidianul nostru. In urmatoarele zile, o comisie de la Inspectoratul scolar Judetean a descins la Grupul scolar "Tehnofrig" pentru a analiza cererea profesorului de sport. In urma anchetei, situatia s-a reglementat in ceea ce il priveste calificativul, urmand ca acuzatiile privind agresiunea sa fie cercetate. "Nu este adevarat.

Acesti copii s-au batut intre ei. Cred ca situatia trebuia lamurita atunci. Astept comisia sa faca dreptate", adeclarat Grigore Chiurbe, directorul scolii. "Profesorul a primit calificativul "Foarte Bine" in urma cercetarii si s-a prelungit pentru dansul termenul de inscriere la gradul I. Avea tot dreptul.

Ancheta va continua insa in ceea ce il priveste pe directorul Chiurbe, deoarece in privinta agresarii elevilor exista declaratii ale parintilor, certificate medico-legale. La evaluarea facuta directorilor de scoli s-a luat in considerare ultimul anul scolar, aceste evenimente erau de anul trecut.

Urmeaza sa se analizeze cazul printr-o comisie formata din 3 sau 4 persoane. Cercetarea va fi facuta cu multa seriozitate si rigurozitate", a declarat purtatoarea de cuvant a ISJ, Delia Gombos.