Filiala din Arad a PNL a primit si reprimit in partid, anul acesta, mai multi membrii, o parte dintre acestia venind de la PSD. Astfel, liberalii au reusit sa-si pastreze functiile de conducere din institutiile deconcentrate.

In organizatia PNL s-au inscris fostul prefect Gheorghe Pele, ex-presedintele Consiliului Judetean din perioada 2000-2004, Caius Parpala, si consilierul local Gheorghe Neamtiu. Totodata, deputatul liberal Mihai Calimente a spus ca si primarul orasului Ineu, Nicolae Mehelean, este cu un picior in PNL.

Primul care a parasit PSD pentru a deveni liberal este Gheorghe Pele. In perioada in care la guvernare se aflau social-democratii, acesta a primit postul de director la Terminalul Cargo. Inscrierea sa in in filiala liberalilor nu a fost, insa, pe placul colegilor din Alianta "D.A.".

Primul care a criticat activitatea lui Pele a fost chiar liderul organizatiei judetene a PD, Gheorghe Seculici, in perioada in care acesta era presedintele CJ. El a acuzat conducerea Terminalului Cargo, implicit pe Gheorghe Pele, ca nu a reusit sa-si indeplineasca decat zece la suta dintre obiectivele propuse, majoritatea negocierilor purtate pentru obtinerea unor contracte nefiind concretizate.

Ulterior, Pele a demisionat din fruntea acestei institutii, dar a fost numit manager la Administratia Nationala de Imbunatatiri Funciare, cu ajutorul actualului prefect Cristian Stragea, unul dintre candidatii la sefia organizatiei judetene a PNL.

Dupa ce a fost exclus din PRM, Gheorghe Neamtiu a trecut si el la liberali. Fost prefect al judetului in perioada guvernarii CDR, acesta a fost numit, tot cu ajutorul lui Stragea, la conducerea celei mari unitati medicale din judet.

Chiar daca a promis cu surle si trambite ca va scoate Spitalul Judetean din impasul financiar cu care se confrunta, Neamtiu a renuntat la functie dupa doar trei saptamani, nemultumit fiind de salariul pe care il primea.

Nu a stat, insa, prea mult fara un loc de munca, deoarece colegii liberali i-au oferit un post de economist la SC "TOP" SA, societatea care se ocupa de administrarea pietelor din Arad. In prezent, el este consilier local.

Plecat in PSD dupa alegerile din 2000, finul de cununie al premierului Calin Popescu-Tariceanu s-a reintors in PNL, dupa patru ani in care a condus Consiliul Judetean. Caius Parpala a fost liberal pana in anul 2001, cand a demisionat si s-a inscris in organizatia judeteana a social-democratilor, condusa de fostul primar al municipiului Arad, Dorel Popa.

Dupa schimbarea conducerii locale a fostului partid de guvernamant, el a ocupat, o perioada, si functia de secretar executiv.

Pe listele liberalilor, Caius Parpala, care a fost si vicepresedintele Organizatiei judetene a PNL, a obtinut la alegerile locale din 2000 un mandat de consilier judetean, iar ulterior presedintia CJ. Anul acesta, el a revenit la liberali, dar si in fruntea Regiei de Drumuri Municipale, institutie pe care a mai condus-o pana in anul 2000.

Parpala a declarat ca nu exclude ca la alegerile din cadrul organizatiei judetene a PNL, care vor avea loc luna viitoare, sa candideze pentru o functie de conducere.