Reprezentantii Ministerului Administratiei si Internelor (MAI) negociaza cu familia sotului Monei Musca cumpararea unei cladiri situata in zona centrala a municipiului Targu-Mures, in care si-a desfasurat pana de curand activitatea Politia Rutiera din judet.

Tranzactia depaseste, potrivit anumitor surse, 11 miliarde lei, un interes indirect in efectuarea acesteia avand, se pare, ministrul delegat pentru Lucrari Publice si Amenajarea Teritoriului, Borbely Laszlo.

Si asta, deoarece, in cazul in care imobilul ar fi vandut altcuiva, masinile IPJ ar fi nevoite sa intre si sa iasa in sediul institutiei pe straduta cu sens unic, unde isi are resedinta, intr-o cladire proaspat renovata, familia Borbely.

Negocieri intre MAI si familia sotului Monei Musca

Familia sotului deputatului Mona Musca a revendicat si castigat in instanta imobilul in care si-a desfasurat activitatea Politia Rutiera Mures pana in primavara acestui an.

Familia parlamentarului a refuzat, la data demararii procesului, in 2002, despagubirile banesti, in valoare de 9 miliarde lei propuse de MAI pentru imobil, terenul aferent, cat si pentru o alta constructie apartinand familiei, ce a fost demolata in timpul comunistilor.

In instanta, familia Musca a avut castig de cauza obtinand o sentinta irevocabila de restituire in natura a imobilului, in martie acest an, dar si despagubiri banesti de peste 2,5 miliarde lei pentru imobilul demolat si terenul aferent.

Proprietatea redobandinta de familia parlamentarului se constituie din 830 de metri patrati de teren si constructiile aferente, respectiv o casa de piatra cu 6 camere.

In prezent, se pare ca, din cauza unor probleme financiare ale celor doua surori ale sotului Monei Musca, cladirea a fost scoasa la vanzare, primii notificati asupra acestei intentii fiind chiar fostii locatari, respectiv IPJ.

Monica Pozdarca, avocatul familiei deputatului, a refuzat sa ofere detalii in legatura cu acest subiect, ea afirmand doar ca nu are mandatul clientilor sai in acest sens, iar conducerea Politiei nu a putut fi contactata.

De asemenea, Mona Musca nu a raspuns la telefon, in ciuda insistentelor noastre.

Ministrul Borbely Laszlo s-ar putea trezi cu trafic greu in fata portii

Prefectul de Mures, Ciprian Dobre, a confirmat, insa, existenta unor negocieri intre MAI si familia Musca pentru cumpararea imobilului. "Imi exprim clar speranta ca acea constructie va intra in proprietatea MAI si acolo se va putea amenaja un sediu civilizat al IPJ, unde ne-am gandit sa amenajam un centru pentru eliberarea cazierului judiciar", a spus Dobre. El a adaugat, insa, ca in aceasta tranzactie nu sunt importanti banii.

Surse neoficiale sustin, insa, ca suma solicitata pentru cladire de familia Musca s-ar ridica la circa 13 miliarde lei, adica in jur de 350.000 de euro, MAI fiind dispus sa plateasca cu 50.000 de euro mai putin. Potrivit acelorasi surse nu este exclus ca in cele din urma intreaga suma ceruta de familia Musca sa fie alocata de la buget.

Si asta, deoarece deputatul UDMR de Mures, Borbely Laszlo, i-ar fi cerut ministrului Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, acest efort.

Motivul: vanzarea catre un alt cumparator al terenului si cladirii ar face ca singura cale de acces catre sediul IPJ a masinilor Politiei sa fie strada Zefirului ,unde se afla casa proaspat renovata a deputatului, lucru deosebit de deranjat si pentru alti proprietari de case din zona.