Cei care au fost exclusi sau demisi din PSD Arad il acuza pe actualul presedinte al filialei, Dimitrie Musca, de incheierea unui pact de neagresiune cu primarul municipiului resedinta de judet, Gheorghe Falca (PD).

Potrivit ex-secretarul executiv al social-democratilor aradeni, Rodica Borza, unul dintre motivele pentru care fosta conducere a filialei a fost demisa este si faptul ca ar fi criticat multe dintre proiectele edilului-sef.

"Ura continua pe care Musca o poarta fostei conduceri a Delegatiei Permanente a PSD Arad provine de la intelegerile existente intre liderul Musca si primarul Falca. Musca ne-a interzis organizarea de conferinte de presa in calitatea noastra de reprezentanti ai partidului in Consiliul Local. Eu stiu ca principala misiune a Opozitiei este sa critice actiunile Puterii.

Noua ne-a fost interzis acest lucru. Am tot stat si ne-am gandit, iar singura explicatie logica ar fi ca presedintele organizatiei a incheiat un pact de neagresiune cu primarul", sustine Rodica Borza.

Motivul pactului de neagresiune este, in opinia fostilor lideri, activitatile economice intreprinse in judet de Dimitrie Musca, care este si directorul Combinatului Agroindustrial Curtici. Aceasta unitate are deschise pe raza judetului mai multe magazine prin care comercializeaza carne, produse din carne, dar si produse lactate.

Liderul filialei social-democratilor a recunoscut ca le-a interzis celor din fosta conducere sa sustina conferinte in sediul organizatiei, fara ca el sa cunoasca tema discutiilor. "Nu i-am lasat sa organizeze conferinte de presa doar pentru ca Rodica Borza vrea sa se certe cu Falca. Am hotarat sa nu atacam actuala Putere pana nu semnam tratatul de aderare la Uniunea Europeana", a afirmat Musca.

Cu toate ca de la semnarea tratatului au trecut sapte luni, atacurile reprezentantilor PSD impotriva lui Falca au fost aproape inexistente. Recent, presedintele organizatiei municipale a PSD, Ionel Dat, a afirmat ca nu va constesta o serie dintre proiectele primarului doar de dragul de a fi "Gica-contra".

Interesant este ca de cand ocupa fotoliul de primar al municipiului Arad, Falca nu a criticat declaratiile sau initiativele lui Dimitrie Musca. In schimb, printre social-democratii atacati cu precadere de edil se afla doar prim-vicepresedintele filialei PSD, Florin Remetan, si senatorul Dan Ungureanu, fost prefect al judetului in mandatul trecut.