Mioara Sipos revine la vechea ei pasiune, domeniul farmaceutic. De data aceasta, a ales productia produselor dermato-cosmetice Ivatherm, produse de Laboratoarele Carmain din Franta. Daca afacerea va functiona, Mioara Sipos are in perspectivea construirea unei unitati de productie in Romania.

Investitia de aproape 1 milion de euro va fi realizata, cel mai probabil, in Targu Mures. Dupa ce a vandut cu succes PharmaTech, Mioara Sipos mizeaza pe maiestria francezilor si managementul fiicei sale, Ruxandra Hurezeanu, pentru o reusita. Din nou

Licenta produselor dermato-cosmetice Ivatherm a fost achizitionata de Mioara Sipos, iar produsele pot fi astfel comercializate pe piata din Romania. Birourile au sediul in Targu Mures, pe strada Trandafirilor nr. 55, iar un punct de lucru va fi in Bucuresti.

"Punctul de lucru se va ocupa de vanzari si formarea imaginii gamei", a declarat Mioara Sipos.

Fabricate in Franta, in laboratorul Carmain, produsele sunt realizate cu consultarea unui profesor francez, specialist in domeniu, si au in compozitie apa termala, sterilizata in Romania. "S-a dovedit ca produsele pe baza de apa termala folosite in cosmetica sunt extrem de eficiente", a precizat Mioara Sipos.

Gama Ivatherm poate fi gasita doar in farmacii, pentru ca, spune Sipos, "produsele trebuie sa aiba o anumita tinuta si prezentare"

In ceea ce priveste valoarea investitiei, aceasta atinge, doar pentru distributie aproape 500.000 de euro, dar in functie de succesul inregistrat se va investi si in productie.

"Momentan am investit in productie in colaborare, distributie, transport si imagine, dar cand vom atinge vanzari care sa necesite productie, vom investi probabil intr-o fabrica", a precizat Mioara Sipos. Birourile din Mures au, pentru moment, 17 angajati, dar in functie de evolutie, numarul acestora ar putea creste.

In afacere, un rol important il detine Ruxandra Hurezeanu, fiica familiei Sipos, medic specializat in marketing si promovarea produselor farmaceutice la Paris si sotia lui Emil Hurezeanu.

In cazul in care se va construi si o unitate de productie, Mioara Sipos recunoaste ca este interesata de activitatea cu care de altfel a reusit pe piata medicala, productia de produse farmaceutice: "Dupa investitia in Hotel Concordia, adica in imobiliare si turism, as mai fi vrut sa fac ceva in domeniu.

Cand am pornit PharmaTech, aveam sase angajati. Acum, Lek are peste 150".

Gama IVATHERM pentru piele sensibila ofera produse dermatocosmetice ce combina apa termala Herculane cu compusi activi de ultima generatie. Izvoarele termale de la Herculane sunt renumite inca din Antichitate pentru puterea lor terapeutica, pentru apa termala bogata in oligoelemente, cu proprietati calmante asupra pielii. Gama de produse de ingrijire Ivatherm este disponibila in farmacii.

Datorita calitatii si pretului mai mic, in comparatie cu alte produse similare de la Vichy sau Awen, credem ca vom reusi sa ne impunem pe piata.