Partidul Initiativa Nationala (PIN) este pe punctul de a se destrama l Conform unor surse sigure, PD Mures ar purta discutii pentru revenire in barca democratilor a deputatului Lavinia Sandru l Fondatorul PIN, Cosmin Gusa, intentioneaza sa intre din nou in PSD l Deocamdata, ambele parti infirma posibila plecare

Conform unor surse din PD, de cateva zile se poarta discutii in sensul aducerii in barca democratilor a deputatului Lavinia Sandru. Mai mult, aceleasi surse au confirmat faptul ca Ioan Covaciu, directorul Oficiului Judetean al Postei, este delegat pentru a se ocupa de aceasta noua achizitie a democratilor.

Reamintim cititorilor nostri faptul ca in martie 2005 Lavinia Sandru, Cosmin Gusa si Aurelian Pavelescu au demisionat din partid, dupa ce s-au aflat la un pas de excludere. La scurt timp, cei trei au pus bazele unui nou partid, PIN, al tinerilor profesionisti, dupa cum se titulau acestia, si au intrat in conflict cu mai-marii partidului din care au plecat.

Plecarea subita a deputatului Sandru i-a luat pe democrati prin surprindere, care au reactionat palid la acuzele venite din partea celor trei.

Momentan, atat conducerea PD cat si deputatul infirma negocierile si discutiile intre cele doua parti. Declaratia evaziva a lui Ioan Covaciu lasa insa loc de interpretari, intrucat acesta nu a confirmat, dar nici nu a infirmat discutiile privind noua achizitie. "Nu as vrea sa dezbat acest subiect.

Oricum ar fi, din punctul meu de vedere, imi pare rau pentru colegii valorosi care au plecat din partid. Daca se va pune problema unor noi aderari, aceasta va fi analizata ca orice alta achizitie in cadrul biroului local", a fost de parere Covaciu.

Daca democratii pastreaza un ton calculat, Lavinia Sandru infirma ipoteza plecarii din PIN, unul din motivele aduse in sprijinul acestei idei fiind si faptul ca in PD sunt oameni slabi si, dupa cum ne-a obisnuit in ultimele luni, deputatul s-a lansat intr-o serie de afirmatii nu tocmai magulitoare pentru partidul pe care l-a reprezentat cativa ani.

"Nu cred ca au curajul sa bata la usa mea. Stiu bine ce parere am eu despre ei. Nu am participat la nici o discutie si nici nu ma intereseaza. Cred ca aceste zvonuri sunt niste intoxicatii. Poate cei de la PD au ramas fara oameni de valoare", a fost de parere Lavinia Sandru.

Aceasta a declarat, de asemenea, ca nu intentioneaza sa paraseasca partidul, momentan fiind implicata intr-o serie de proiecte. In cursul zilei de ieri, Lavinia Sandru a fost prezenta la o dezbatere pe tema Legii statutului minoritatilor, subliniind pozitia PIN in aceasta problema.

Ar mai fi de mentionat faptul ca deputatul muresean nu a pierdut total legatura cu democratii, fiind casatorita din vara acestui an cu primarul din Slatina, Darius Valcov, membru de baza al filialei PD din judetul Olt.

Gusa oscileaza

O alta posibila plecare din partid este cel al lui Cozmin Gusa, liderul formatiunii. El a decis sa-si constituie propria formatiune, dupa ce a esuat in a-si impune punctele de vedere in cele doua partide in care a activat, PD si PSD.

Prin urmare, si noua politica impusa in PIN a fost atacarea formatiunilor vechi, cu precadere PD, contestand deciziile noii guvernari. Conform acelorasi surse, Cosmin Gusa ar cocheta cu ideea intrarii in PSD, ceea ce ar duce implicit la destramarea formatiunii pe care a intemeiat-o.

Din pacate, deputatul Gusa nu a putut fi contactat telefonic pentru a-si exprima pozitia in legatura cu aceasta presupusa plecare din partid. Reintoarcerea lui Gusa in tabara social-democratilor va fi cu atat mai interesanta cu cat la plecarea din aceasta formatiune a declarat ca a parasit PSD din cauza unor atitudini dictatoriale.

Habar nu am de astfel de discutii. E o chestie pe care o aud acum. Dar daca s-a depus o adeziune, vom proceda conform statutului.