Senatorul clujean Eckstein-Kovacs Peter ameninta cu iesirea UDMR de la guvernare daca Legea minoritatilor nu va trece de votul Camerei Deputatilor. El a afirmat ca dupa votul de la Senat si din comisia de specialitate, Uniunea nu mai este dispusa sa accepte "defectiuni" ale sufragiilor la Camera Deputatilor, care este, in cazul acestei norme, Camera decizionala.

"Daca legea nu va fi adoptata, UDMR va analiza foarte serios participarea in continuare la guvernare, asta ca sa nu ma exprim mai radical.

Suntem gata eventual sa acceptam anumite amendamente de bun simt ale actualului text al legii, dar in nici un caz nu vom tolera respingerea legii prin votul impotriva sau prin absenta de la vot a parlamentarilor din coalitia de guvernare", a spus parlamentarul clujean.

Eckstein-Kovacs a mai spus ca nu doreste ca acest anunt sa fie considerat un "ultimatum" de catre Partidul Conservator, desi este constient ca o eventuala iesire a UDMR din coalitie, cu posibilitatea declansarii alegerilor anticipate, ar pune PC in situatia extrem de riscanta de a nu mai accede in Parlament.

Senatorul crede, totusi, ca fiind vorba de un proiect de lege inaintat de Guvern, partidele din coalitie isi vor "disciplina" parlamentarii, care se vor prezenta la vot si vor fi de acord cu legea.

In acelasi context, Eckstein-Kovacs Peter il acuza pe fostul premier Adrian Nastase, actual presedinte executiv al PSD si lider al Camerei Deputatilor, de tradarea valorilor social-democratiei in favoarea unui populism demagogic. "Cand era prim-ministru, Nastase si PSD-ul aveau o alta pozitie fata de legea minoritatilor.

Acum insa, probabil vizand un populism ieftin, el se opune Legii minoritatilor, cu toate ca ea este una europeana si nu contine nimic periculos.

Mai mult, conceptul de drepturi ale minoritatilor si de autonomie culturala, pe care il dorim implementat prin noua lege, este o creatie a ganditorilor social-democrati, iar acum PSD-ul, membru in Internationala Socialista, se opune adoptarii acestei legi" a mai spus senatorul UDMR.