De cand Petrom a fost preluat de OMV,
Din conductele Petromar se fura intr-o veselie

de Liviu Cezar Didilescu     Replica de Constanta
Luni, 14 noiembrie 2005, 0:00

O echipa din cadrul Gruparii de Jandarmi Mobile Constanta, in noaptea de 11/12 noiembrie a.c., orele 21.50, pe raza localitatii Mihail Kogalniceanu, la aproximativ 200 m de conducta de transport titei apartinand SC Petromar SA, a observat un autoturism cu luminile aprinse.

In momentul in care jandarmii s-au indreptat catre locul respectiv, doua persoane s-au urcat in autoturismul ARO si au demarat in graba. Dupa o urmarire de aproximativ 5 km, autoturismul ARO a ramas blocat in noroi, cele doua persoane suspecte abandonandu-l si incercand sa dispara in noapte. Jandarmii au reusit imobilizarea celor doi, dupa alti 500 de metri.

Cei in cauza au fost condusi la sediul Politiei Kogalniceanu, unde au fost identificati ca fiind Cornel C., de 41 ani si Vasilica U., de 26 ani, ambii cu domiciliul in Constanta. Cercetarile sunt continuate de catre lucratorii de Politie din Mihail Kogalniceanu.

De asemenea, in aceeasi noapte, in jurul orelor 1.30, politistii din Cogealac au observat in trafic, pe DN 22, o autoduba care parea suspecta si circula din directia Constanta spre Tulcea. In momentul in care conducatorul auto a realizat ca este urmarit de masina Politiei, a oprit duba pe dreapta si a fugit in intuneric pe camp.

In interiorul autovehiculului au fost gasite butoaie mari din material plastic, in care se aflau 7 tone de produs petrolier si furtunuri. Cercetarile efectuate de catre politistii constanteni au condus la descoperirea unei instalatii artizanale montate pe conducta Petromar, la circa 4 km de DN 22 Constanta-Tulcea.

La fata locului au fost descoperite mai multe urme de pneuri cu caracteristicile asemanatoare autovehiculului retinut. Duba cu cantitatea de 7 tone titei a fost lasata in custodia SC Petromar SA. Reprezentantii societatii pagubite nu au semnalat scaderi de presiune in timpul pomparii, motivand lipsa unei aparaturi fiabile.
111 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRIHotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Marţi