Mircea Matei a fost ales confortabil si fara nici o emotie in fotoliul de presedinte al organizatiei PD Oradea. Lupta pentru sefia functiei de presedinte a organizatiei oradene a fost lipsita de spectaculozitatea care a caracterizat alegerile din alte partide bihorene. Mircea Matei a fost singurul candidat pentru acest post de conducere.

Dintr-un total de 184 de voturi exprimate, Matei a reusit sa cumuleze un numar de 147 de voturi "pentru" si doar 37 de voturi "contra".

Presedintele in exercitiu al organizatii PD Oradea, Nicusor Lepadatu, a predat armele si functia prin non-combat, fara lupta, respectand rezultatul negocierilor desfasurate in cadrul partidului.

Daca posesorul functiei de presedintele PD Oradea fusese stabilit dupa toate probabilitatile intr-un proces intern de negociere dura din cadrul Biroului Permanent Judetean, la functiile de presedinte executiv, secretar general, vicepresedinti si secretari executivi, competitia a fost una deschisa.

Dupa un tur doi de scrutin, ce a urmat unei lupte stranse din turul intai, Mihai Groza a fost ales presedinte executiv al organizatiei oradene a Partidului Democrat, iar Ioan Curpas a fost ales secretar general.

Lupta a fost destul de stransa, in turul doi duelandu-se pentru functia de presedinte executiv: viceprimarul Mihai Groza si consilierul local Ioan Pantea. In primul tur au mai candidat pentru aceasta functie consilierul judetean Cristian Ile si Marian Filip.

Pentru functia de secretar general lupta s-a dat intre inspectorul scolar Dorel Luca, tanarul Bogdan Popescu si veteranul Ioan Curpas. Intre ultimi doi s-a dat lupta finala din turul doi, castigator fiind desemnat, aproape la mustata, Curpas.

S-au mai ales zece vicepresedinti ai organizatiei PD Oradea, care sunt in ordinea voturilor obtinute: Ioan Pantea, Danut Pustea, Ciprian Caciora, Adrian Madar, Marcel Tarta, Florica Salajan, Dorel Dume, Ioan Barsan, Felicia Varga si Bogdan Solomie.

Pe langa acestia, Biroul Permanent Local Oradea si-a mai desemnat si un numar de 14 secretari executivi, care au fost alesi preponderent din cadrul organizatiei tinerilor democrati.