Prin Ordinul Prefectului nr. 291 din 18 noiembrie, mandatul de consilier judetean al lui Gheorghe Stanciu a fost „incetat de drept", in temeiul articolelor 90, alin. 1 si 92 ale Legii 161/2003.

Potrivit purtatorului de cuvant al Institutiei Prefectului, Cristina Ghiorghiu, ordinul are la baza „sesizarea Consiliului Judetean Salaj prin care se solicita verificarea situatiei domnului Stanciu referitor la cazul de incompatibilitate pentru situatia de consilier judetean, membru in Consiliul de Administratie al Spitalului Judetean Zalau si calitatea de administrator al societatii comerciale

Comfrig SRL Zalau, firma care are contracte de prestari servicii cu Spitalul". Contactat telefonic, consilierul Gheorghe Stanciu a fost surprins de vestea incetarii mandatului sau si a declarat ca dupa verificarea motivelor va actiona Institutia Prefectului in instanta. Directorul unitatii medicale, dr.

Liliana Neaga, a afirmat ca exista, intr-adevar, un contract in derulare, pentru anul 2005, pentru asigurarea de catre firma respectiva a service-ului pentru frigidere, aparatura frigorifica. Stanciu a precizat ca nu a realizat niciodata o lucrare de service si, in consecinta, nici nu a incasat vreodata bani de la Spitalul Judetean.

Vicepresedintele Consiliului Judetean, Mircea Ghiurco, a declarat ca sesizarea a fost semnata de catre secretarul general al judetului, Mircea Chisu. De la Registratura Consiliului Judetean am aflat ca sesizarea a fost depusa la data de 18 noiembrie, data la care secretarul general se afla in concediu medical, conform unor informatii neoficiale.

Spitalul Judetean, in subordinea sau sub autoritatea Consiliului Judetean

Art. 90 din Legea 161/2003: „(1) Consilierii locali si consilierii judeteni care au functia de presedinte, vicepresedinte, director general, director, manager, administrator, membru al consiliului de administratie sau cenzor ori alte functii de conducere, precum si calitatea de actionar sau asociat la societatile comerciale cu capital privat sau cu capital majoritar de stat ori cu capital al unei unitati administrativ-teritoriale nu pot incheia contracte comerciale de prestari de servicii, de executare de lucrari, de furnizare de produse sau contracte de asociere cu autoritatile administratiei publice locale din care fac parte, cu institutiile sau regiile autonome de interes local aflate in subordinea ori sub autoritatea consiliului local sau judetean