Numirea noului sef al Directiei Judetene pentru Sport (DJS) Cluj este pe cale sa provoace un cutremur politic in interiorul coalitiei locale de guvernare. Reprezentantii Partidului Conservator s-au saturat sa mai astepte punerea in practica a protocolului, asa ca au decis sa isi ia singuri functiile care li s-ar cuveni in urma negocierilor dintre partidele coalitiei.

Seful Agentiei Nationale pentru Sport, Florian Gheorghe, a venit la Cluj acum patru zile si l-a instalat in functie pe noul director al DJS, Corneliu Nut, reprezentant al conservatorilor. Numai ca aceasta numire s-a facut peste capul noului prefect, Alin Tise (PD), instalat in functie acum o saptamana.

Reprezentantul Guvernului in teritoriu ar fi trebuit sa isi dea avizul inainte de numirea propriu-zisa. Se pare ca nu a existat nici avizul Agentiei Nationale a Functionarilor Publici.

Noul prefect a spus ca va cere o evaluare a situatiei si ca nu va ezita sa atace in instanta de contencios-administrativ aceasta numire. De asemenea, el a cerut rapoarte din partea tuturor sefilor institutiilor deconcentrate, care vor fi evaluati de seful Prefecturii.