Colegiul liderilor Federatiei Sindatelor Libere din Invatamant din Mehedinti a hotarat continuarea grevei generale dar profesorii renunta, rand pe rand, la proteste si intra la ore. Marea majoritate a cadrelor didactice care au renuntat la greva generala provin din scolile din mediul rural.

ADRIANA BURCU- director Scoala Sisesti spune ca toti colegii sunt de acord cu revendicarile dar motivul pentru care au reinceput orele este ca nu li se deconteaza naveta. Si atunci, decat sa vina la scoala si "sa stea degeaba", mai bine fac scoala.

In judetul Mehedinti exista cateva unitati de invatamant care nici nu au "apelat" in aceasta perioada la greva. Pentru dascalii din Podeni, Butoiesti sau Craguieshti de exemplu, greva nici nu a existat. Din pacate, nici unul nu vrea sa vorbeasca despre nemultumirile pe care le au... desi aproape toti se plang de salariile foarte mici, de banii pe care trebuie sa ii dea pe naveta si care nu li se deconteaza.

MARIUS OPRAN- vicelider FSLI Mehedinti spune ca exista si scoli care au renuntat la greva, dar numarul lor este mic. "Intr-adevar, celor de la sate, primariile nu le deconteaza naveta si asta reprezinta una din revendicari" precizeaza acesta.