Intr-o conferinta sustinuta la sediul PSD Mehedinti, Nicolicea a dat ca exemplu cancelaria primului-ministru, care in acest an a avut o "crestere nesimtita de 68% fata de bugetul anului 2004, in conditiile in care suma propusa sa se ia de la Camera Deputatilor reprezinta doar o crestere de 0,5% pentru bugetul invatamantului".

Deputatul Eugen Nicolicea a mai precizat ca, daca s-ar face un top al cresterilor bugetare, s-ar descoperi ca a doua camera a Parlamentului este pe locul 32, in timp ce cancelaria primului-ministru se afla pe locul 14.

"Am recomandat Guvernului sa dea mai multi bani la invatamant, pentru ca, cu cat va cheltui mai mult pe profesori, pe viitor va cheltui mai putin cu politistii, in sensul ca populatia va fi mai educata", a declarat chestorul Camerei Deputatilor.

Eugen Nicolicea considera ca una dintre solutiile de a scapa de aceasta povara ar fi demilitarizarea completa a Politiei si trecerea subunitatilor de Politie in subordinea autoritatilor locale, care si-ar dimensiona structura dupa necesitati si dupa buget.