In cautare de functii, dupa ce a candidat la functia de vicepresedinte al PSD Targu Mures, Marius Catana minte cu nerusinare pentru a intra in cursa pentru presedintia Cartel Alfa l Dupa ce sindicatul din care face parte, Acord, a fost inscris in Cartel Alfa in iunie 2005, acum Marius Catana reneaga PSD pentru a fi sef l In dosarul inaintat pentru

candidatura la presedentia filialei CNS Cartel Alfa, Catana a inclus o declaratie pe proprie raspundere, inregistrata notarial cu numarul 2281/2005, ca nu este membru al unui partid politic, conditie impusa de altfel de Biroul Executiv al Cartel Alfa de la Bucuresti l Asta in timp ce Catana este membru in Biroul Municipal al PSD Targu Mures l Conducerea PSD infirma declaratia lui Marius Catana nu ar mai fi membru al partidului

In sedinta din 4 noiembrie a Consiliului de Coordonare al sindicatului, s-a stabilit un regulament si un calendar pentru alegerile ce trebuiau organizate la sfarsitul acestui an.

Regulamentul, inaintat spre aprobare Biroului Executiv de la Bucuresti, a suferit cateva modificari, printre care conditiile de inscriere ale candidatilor pentru unul dintre cele trei posturi de conducere ale sindicatului.

Dorind sa pastreze independenta fata de politic, conducerea de la Bucuresti a hotarat ca toti candidatii sa depuna o declaratie pe proprie raspundere ca nu au fost si nu sunt membri ai vreunui partid politic.

Candidaturile trebuiau analizate de catre Biroul Executiv al filialei Cartel Alfa Mures, iar votul final urma a fi dat de Consiliul de Coordonare.

Dupa ce parerile au fost impartite in cadrul Biroului Executiv cu privire la validarea candidaturii lui Marius Catana, la sedinta Consiliului de Coordonare, regulamentul trimis de la Bucuresti a fost contestat, iar Consiliul a trimis catre capitala un nou proiect, spre aprobare.

Pozitia Biroului Executiv de la Bucuresti urmeaza sa fie facuta publica, cel mai probabil, astazi. Singura modificare pe care Consiliul a solicitat-o a fost ca respectivii candidati sa nu fie "membri de partid", nefiind nimic pomenit despre trecutul politic al candidatilor.

Pana in momentul contestarii regulamentului, Marius Catana si Markos Gyorgy, actualul presedinte al Cartel Alfa, erau singurii inscrisi pentru postul de presedinte.

In conditiile constestarii regulamentului, perioada de inscriere a fost prelungita pana pe 30 noiembrie, iar alegerile programate pe 7 decembrie.

In acest moment, nimeni nu poate verifica declaratiile candidatilor, aceasta misiune revenind doar Comitetului Confederal al Cartel Alfa, care trebuie sa valideze persoanele alese de Co-mitetul Confederal in termen de maxim sase luni de la alegere.

Marius Catana a fost subiectul mai multor anchete ale redactorilor Zi de Zi si Ziarul de Mures, dupa ce a fost suspectat ca a aranjat licitatiile pentru achizitiile pentru alimente de masa si alte produse, in calitate de sef al Serviciului Administrativ, serviciu care raspundea si de achizitiile publice.

In urma cu mai putin de o luna, cu toate ca au negat ca aceste acuzatii ar fi contribuit la demiterea sa, Marius Catana a fost indepartat de la sefia serviciului printr-un artificiu legal. Publicatiile noastre au mai anuntat intentia lui Catana dupa ce i s-a luat jucaria licitatiilor de a candida la presedintia Cartel Alfa Mures.

Din cate stiu eu, Marius Catana, este membru al PSD, membru in Biroul Municipal. Poate intre timp nu mai este, dar a fost pe liste la alegerile noastre.

Senatorul Cristian Georgescu, purtator de cuvant al PSD Mures

Din cate stiu eu este membru al PSD. Nu am primit nici o cerere de demisie. In afara de astazi (n.red. ieri) cand nu am ajuns inca la sediu, stiu ca era membru al partidului.

Valentin Precup, secretar al PSD Targu Mures

Pana sambata, cand ne-am intalnit, era membru al PSD. Nu m-a informat despre vreo intentie de a parasi partidul.

Vasile Bolos, presedinte al PSD Targu Mures

Nu intra in sarcina Biroului Executiv, din care fac parte, sa verifice declaratiile celor inscrisi. Acest lucru va fi realizat in momentul validarii, de catre Comitetul Confederal.

Markos Gyorgy, presedinte Cartel Alfa

Marius Catana nu a putut fi contactat telefonic pana la inchiderea editiei, telefonul sau aflandu-se la secretara.