Democratii mureseni regreta amarnic ca i-au deschis lui Florea usa l Preluarea conducerii partidului de catre fostul independent se va lasa cu schimbarea oamenilor numiti in functii de conducere la deconcentrate l Florea vrea sa-si plaseze oamenii in pozitii cheie, de unde sa-i apere spatele l Noii sefi ai judetului, cu acceptul conducerii centrale a

PD, vor fi Doru Opriscan, Iuanel Gutiu, Misu Porutiu si Claudiu Maior l Orchestrati de Florea intru propriile interese l Primarul a bagat spaima in fostii lideri ai partidului

Instalat oficial la sefia PD Mures, prin decizia Biroului Permanent National, Dorin Florea pregateste schimbarea din posturile de conducere ale diferitelor institutii sau servicii deconcentrate care au revenit - in urma negocierilor din cadrul Coalitiei - democratilor a oamenilor promovati de fosta conducere. In locul lor, Florea isi va instala acolitii.

Iuanel de la Garda

Pentru sefia Garzii Financiare, o data cu instalarea lui Florea la carma PD, au fost vehiculate doua nume - finantistul Sorin Lazar si comisarul Iuanel Gutiu (in prezent interimar, ca urmare a plecarii lui Florin Marcus). Anterior, democratii avansasera numele lui Valeriu Baziotis, sustinut si de liberali.

Potrivit unor surse din PD, Baziotis a fost propus pentru aceasta functie fiind considerat a fi cel mai putin patat dintre comisari.

O data, insa, cu schimbarea conducerii, se pare ca preferatul este Iuanel Gutiu, care, de altfel, desi termenul de depunere a candidaturilor pentru concursul pentru sefia Garzii (ce se va desfasura 29-30 noimbrie) a expirat vinerea trecuta, si-a depus dosarul, potrivit unor surse, abia marti.

Sorin Lazar a negat ca ar fi interesat de conducerea Garzii Financiare, precizand ca nu si-a depus candidatura pentru aceasta functie.

Posta taranista?

Nici fotoliul lui Ioan Covaciu, directorul Oficiului Judetean de Posta Mures, nu este sigur, mai ales ca vicepresedintele democrat a avut, de-a lungul timpului, mai multe conflicte cu Florea.

In locul sau ar putea fi promovat fostul partener al lui Florea din PNTCD si viceprimar al Targu Muresului, Eugen Crisan, despre care sursele noastre afirma ca s-ar afla in negocieri cu noul sef democrat pentru acest post. Crisan, actualmente presedintele PPCD Mures, a negat ca ar fi purtat discutii pe aceasta tema cu Dorin Florea.

Un alt director vizat este Alexandru Core, director tehnic resurse de apa in cadrul Directiei Apelor Mures.

Socotar, avertizat de sus

Contactat ieri dimineata, fostul lider al PD, Dinu Socotar, ne-a anuntat ca a decis sa intrerupa orice relatie de colaborare cu publicatile noastre, fara insa a-si motiva gestul. Se pare ca lui Socotar i s-a atras atentia de la centru sa-si modereze tonul in ceea ce-l priveste pe noul sef al filialei.

De altfel, vicepresedintele PD Mircea Hava, cel care a negociat cu Florea intrarea acestuia in randul democratilor, ne-a declarat ieri ca motivul care a stat la baza racolarii primarului targumuresean sunt strict politice si au ca scop reconstructia partidului, iar reorganizarea PD Mures se va face indiferent de opozitia care exista in filiala.

"Cu regret trebuie sa va anunt ca incepand de acum intrerup orice colaborare cu publicatiile dumneavoastra. Nu comentez motivul pentru care am luat aceasta decizie" - Dinu Socotar.

"Nici nu mi-a trecut prin cap. Nu mi-am depus nici un dosar pentru functia de sef la Garda Financiara si nu am nici o intentie de a trece la Garda. Eu am postul meu la Finante. De altfel, nici nu am intrat in PD" - Sorin Lazar.

"Motivele pentru care l-am sustinut pe Florea sunt politice. Aveam nevoie de un astfel de om, care se bucura de o mare popularitate, pentru a creste partidul. In legatura cu nefericirea unora, tin sa precizez ca reorganizarea filialei muresene o vom face. Sigur, impreuna cu cei din filiala. Pana la urma o sa inteleaga si dansii ca este o miscare buna pentru reconstructia PD" - Mircea Hava, vicepresedinte PD

"Nu am crezut niciodata ca un om cu o asemenea prestanta si popularitate sa se preteze la astfel de chestiuni si sa nu faca fata unei discutii cu organizatia. A trebuit sa se milogeasca la Bucuresti pentru a obtine un acord…" - Ioan Covaciu, vicepresedinte PD Mures.