Pentru a veni in sprijinul angajatorilor care, datorita obiectului de activitate, utilizeaza personal sezonier, "Agentia de Munca Temporara" Iasi a lansat o "oferta de colaborare", care, desi pare ireal, poate aduce avantaje tuturor celor trei parti.

Astfel, angajatorii (utilizatorii) pot beneficia de personal pentru o perioada determinata de timp fara a incheia contracte de munca, aceasta sarcina revenind Agentiei.

Domnul Lucian Drimba, initiatorul indraznetului proiect "Agentia de Munca Temporara", ne-a declarat ca personalul care poate fi pus la dispozitia utilizatorilor este verificat atit in ceea ce priveste starea de sanatate, cit si in privinta obligatiilor fiscale ale acestora.

"Absolut toate persoanele care sint selectate si plasate la locurile de munca oferite sint supuse la examene medicale complete, atit din punct de vedere fizic, cit mai ales din punct de vedere psihologic", a subliniat domnul Drimba. Utilizatorii pot solicita inlocuirea persoanelor furnizate de Agentie care nu se dovedesc a fi in masura sa indeplineasca sarcinile din fisa postului.

Demn de mentionat este faptul ca "Agentia de Munca Temporata" nu isi "insuseste" din salariul oferit de angajator, aceste drepturi banesti fiind achitate in intregime angajatului. Tot Agentia se ingrijeste de plata obligatiilor la stat.

Pentru serviciile oferite, "Agentia de Munca Temporara" percepe un comision, a carui valoare este calculata in functie de serviciile oferite, incepind de la 300.000 lei vechi/angajat.

Si angajatii sint protejati, Agentia verificind bonitatea si istoricul platilor in cazul firmei care solicita angajarea temporara de personal.

SC "Agentia de Munca Temporara" SRL a luat fiinta in noiembrie 2004, ca urmare a aparitiei HG 938/2004 care reglementeaza modul de infiintare si functionare a agentului de munca temporara si este singura societate de acest gen din judetul Iasi, fiind autorizata de catre Ministerul Muncii, Protectiei Sociale si Familiei.

"Agentia nu este pur si simplu un intermediar in relatiile de munca, ci este un partener activ pe piata locurilor de munca. Intre Agentie si salariat se incheie un contract individual de munca, inregistrat la Inspectoratul Teritorial de Munca, iar, pe de alta parte, intre Agentie si beneficiar se incheie un contract de punere la dispozitie.

Intreaga responsabilite in privinta desfasurarii corecte a raporturilor de munca, incepind de la intocmirea formalitatilor de angajare si pina la achitarea datoriilor catre bugetelr de stat, revine Agentiei", a precizat domnul Lucian Drimba.

Initiatorul proiectului a mai afirmat ca firmele care apeleaza la serviciile Agentiei sint degrevate de dificila sarcina a inregistrarilor financiar-contabile a contractelor de munca incheiate pe perioada determinata.

Desi si-a inceput activitatea de scurt timp, in baza Agentiei figureaza aproximativ 2.200 persoane dispuse sa presteze activitati temporare, care pot fi puse la dispozitia firmelor solicitante in aproximativ 15 zile de la lansarea comenzii.