O ferma avicola din localitatea Cumpana a devenit motiv de scandal intre proprietarul halelor in care isi desfasura activitatea si patronul fermei in cauza.

Proprietarul halelor, Emil Marin, dupa ce i-a sechestrat utilajele proprietarului fermei pentru a putea sa isi recupereze banii pe chiria neachitata, a facut o descoperire macabra: intr-una din hale erau depozitati aproximativ 3000 de pui de gaina morti, aflati in stare de putrefactie.

Societatea GSS Production, patronata de catre constanteanul Gheorghe Gheordanescu, a inchiriat de la Emil Marin, tot din Constanta, doua hale, situate in localitatea Cumpana, in vederea infiintarii unei ferme avicole. Spatiile mentionate sunt de fapt cladirile fostului CAP din localitate si au fost inchiriate pentru suma de 4.000 euro pe luna.

In urma neachitarii de catre GSS Production a chiriei pe o perioada de trei luni, adica incepand din luna septembrie si pana in prezent, Emil Marin, in cursul zilei de miercuri, 24 noiembrie a.c., in jurul orelor 18.00, a decis sa sechestreze toate utilajele si pasarile din incinta pana la recuperarea datoriei de 12.000 euro.

Proprietarul halelor a luat aceasta decizie din cauza faptului ca Gheorghe Gheordanescu este cunoscut pentru sumele destul de mari neplatite si catre alte societati. In incinta fermei, pe langa utilaje si 6.000 de pui vii de gaina, au mai fost descoperiti si alti 3.000 de pui morti. Intr-un final, scandalul a ajuns in atentia politistilor din localitate.

„Gestul proprietarului halelor de a sechestra bunurile societatii GSS Production in vederea recuperarii banilor este ilegal. O astfel de decizie, de sechestru al unor bunuri, nu poate fi hotarata decat de catre instanta judecatoreasca", a declarat pentru „Replica" agent sef Aurelian Colis, seful Postului de Politie Cumpana. Tot el ne-a declarat ca cel mai probabil Emil Marin se va alege cu o amenda.

GSS Production, ingropata in datorii

De altfel, agent sef Aurelian Colis a precizat ca acest litigiu este unul civil si trebuie solutionat in instanta, singura clauza prevazuta in contractul de inchiriere semnat de cele doua parti fiind ca dupa neachitarea chiriei pentru doua luni, contractul se reziliaza.

Cat despre cei 3.000 de pui morti, „am sesizat Garda de Mediu si Directia Sanitar Veterinara, care s-au prezentat la fata locului. Referitor la datoriile avute de societatea GSS Production, am facut si o sesizare catre Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Constanta", a declarat seful Politiei Cumpana.

Din cate se pare, Gheorghe Gheordanescu nu a mai avut bani cu ce sa plateasca furnizorii de furaje, astfel ca puii au murit de foame. „Am luat analize cu o saptamana inainte, puii respectivi au fost lasati sa flamanzeasca", a declarat Grigore Mertoiu, directorul DSV Constanta.

Din spusele politistilor, se pare ca pasarile nu au fost incinerate, deoarece Gheorghe Gheordanescu are datorii si catre crematoriul din Agigea, apartinand societatii SC Protan SRL. In cursul zilei de ieri, directorul DSV Constanta ne-a asigurat ca puii morti vor fi transportati la un incinerator, iar patronul GSS Production nu va scapa nici el fara amenda.