Un grup de pensionari din Lugoj ne-a sesizat un aspect mai putin cunoscut si anume unde poti ajunge atunci cand dai curs anunturilor de la rubrica matrimoniale a ziarelor centrale sau locale. Unii au ramas fara bani, fara masina, ba unul s-a ales si cu ipoteca pe casa.

Anunturi la matrimoniale

Majoritatea barbatilor din acest grup si-au pierdut sotiile, din diverse motive, care nu intereseaza aici si acum. In singuratatea lor, unii au simtit nevoia sa-si caute o noua pereche, un nou suflet, pen-tru imbucurarea ultimilor ani din viata. Nu ne intereseaza cei care si-au rezolvat aceasta problema direct, in mod obisnuit.

Interesante sunt intamplarile celorcare au decis sa-si incerce norocul, urma-rind anunturile de la rubricile de matrimoniale din ziare. Bineinteles ca si-au cautat con-soarte de varsta lor, femei trecute de 55 de ani, sau chiar mai mult, pentru a nu se izbi de pretentiile unora mai tinerele.

Se pare ca si privitul costa

Iata ce ne-a marturisit Simion G., din Lugoj: "Dupa ce mi-a murit sotia, vreo cinci ani nu am mai pu-tut privi dupa vreo femeie. Apoi am simtit nevoia sa fie langa mine un trup de femeie, ca... deh sunt inca in putere si, e drept, uneori mai tanjesc dupa cateva clipe de amor.

La anuntul meu a raspuns Adriana si, dupa doua saptamani de negocieri la telefon, ne-am luat inima in dinti si ne-am intalnit in Parcul Prefecturii din Lugoj, locul unde se intalnesc cei care dau anunturi la rubricile de matrimoniale. Cand am vazut-o, am ramas cu gura cascata. Arata destul de bine, era coafata si ingrijita nu-i dadeai 52 de ani. I-am sarutat mana si a inceput o discutie, care practic m-a bulversat.

Adriana: Inainte de a incepe ceva intre noi vreau sa stiu un singur lucru.

Simion: Sunt aici ca sa ne cunoastem mai bine, am inganat eu emotionat.

Adriana: Ce pensie ai?

Simion: Cinci milioane.

Adriana: Binisor. Bani la CEC ai?

Simion: Am.

Adriana: Cati?

Simion: De ce?

Adriana: Sa nu crezi ca eu am sa ma dezbrac pe degeaba. Pe scurt. Orice vrei poti avea, insa te va costa. Totul costa bani, chiar si privitul.

Am ramas ca un tampit si m-am intrebat de ce oare la telefon nu-mi vorbise asa de distant. Mi-am dat imediat seama ca nu e pentru mine. Dupa aceasta intamplare, mi-am mai dat intalniri cu cateva femei, insa pretentia lor la bani m-a scarbit. M-a surprins intr-un mod foarte neplacut faptul ca nici o femeie nu a pomenit de dragoste, de relatia fireasca dintre un barbat si o femeie."

Dau un regat pentru o femeie

Povestea lui Grigore P., din Lugoj, s-a terminat cu o ipoteca la casa in favoarea bancii, cu un autoturism mai putin si cateva zeci de milioane de lei duse pe apa sambetei. "Mi-a raspuns anuntului Olga, din Deva. A vorbit atat de frumos la telefon, incat m-a cucerit pe deplin. Cand ne-am intalnit, mi-a placut si mai mult.

Nu arata prea grozav, insa vorbea atat de frumos, incat m-a uns la suflet. stia sa ma mangaie cum nu a facut-o nimeni pana atunci, insa de fiecare data cand ne intalneam ma storcea de bani fara rusine. stia sa faca pe dracu-n patru ca sa-i ofer tot ce isi dorea. Cu ea impreuna am fost chiar si in Grecia, unde am chel-tuit fara sa tin cont ca totusi banii mei se vor termina intr-o zi.

Apoi, dintr-odata, a disparut si n-am mai vazut-o vreo doua saptamani. In- tr-o seara m-a sunat, spunandu-mi ca se afla internata la o Clinica de Oncologie din Cluj, ca are cancer la san si ca ma roaga sa o ajut. Ade-varul este ca, orbit cum eram si fara sa stau prea mult pe ganduri, i-am trimis banii de care avea nevoie. De fapt, de fiecare data cand imi cerea, nu o puteam refuza.

Mai tarziu, cand am vazut ca totusi nu mai reusim sa ne intalnim, am inceput sa ma indo-iesc de boala ei. Apoi si de sentimen-tele ei. Asa m-am trezit la realitate. Insa era deja prea tarziu. Odata cu banii mei a disparut si iubirea mea. De curand, am vazut-o la emisiunea "Din dragoste", unde era un alt barbat care a patit la fel, numai ca acesta era dispus sa o ierte. Raspunsul ei m-a socat si mai mult: "Nu-l iert, ca nu mai are bani!".

Iubea mai mult cainii

Petre V. a patit-o si el cu o femeie care l-a pus la grea incercare. "In-talnirea a fost una romantica, sau cel putin asa parea. Femeia era tre-cuta de 50 de ani dar se tinea destul de bine. M-a invitat la ea acasa. Statea intr-un bloc la etajul trei si avea doi caini.

Dupa cina, am ince-put sa o mangai pe picior, insa mi-a spus-o clar in fata: "Ai bani, ai sex! N-ai bani, n-ai sex!" Cum asa, am intrebat-o nedumerit. "Asa bi-ne!" mi-a raspuns. "Sa nu crezi ca ma dezbrac sa fac sex cu un saran-toc. A trecut timpul sa fac sex pe degeaba. Clar!" In timp ce-mi vor-bea, saruta pe bot cainii".

O aventura "romantica"

Si Iorgovan M. s-a lovit de pretentiile exagerate ale femeilor trecute de 50 de ani. "Prima a fost una Jeni. Venea in Lugoj cu trenul. La inceput am avut discutii amicale, apoi mai dure. In localuri, daca abordam lucruri mai intime, facea pe sifonata. tipa de se uita lumea la noi ca la urs. Apoi isi cerea scuz-e. Pe urma se infuria ca plescai in timp ce mananc.

Pana la urma am reusit sa aduc vorba de sex. Dupa ce m-a privit lung in ochi, mi-a spus asa, intr-o doara: "Daca platesti!". si am platit. Cheltuiam toata pensia pentru cateva clipe de nebunie. Cand am inceput sa fiu mai atent cu banii, n-a mai vrut nici sa stea de vorba cu mine. Abia dupa cateva luni bune mi-am revenit din aceasta intamplare".