Primarul municipiului Oradea, Petru Filip, sustine ca nici una dintre hotararile Consiliului Local atacate de Prefectura in instanta nu au primit o sentinta definitiva pana acum si prin urmare nici una nu va fi retrasa in sedinta alesilor de astazi. "Nu se pune problema ca, cel putin consilierii PD, sa propuna retragerea acestor hotarari ale CL", a declarat Filip.

Asta, desi consilierul democrat Marcel Tarta a propus un proiect de hotarare prin care sa fie retrasa hotararea prin care au fost aprobate tarifele maximale la serviciile de salubritate. "Nu va mai fi nici o astfel de propunere", a adaugat primarul.

Declaratiile primarului, care este si presedinte al filialei PD, vin dupa ce in presa locala s-a vehiculat posibilitatea ca, in cazul in care instanta da castig de cauza Prefecturii, condusa de Ilie Bolojan (PNL), care a atacat deja in contencios-administrativ doua hotarari votate de alesii locali, una privind achizitionarea unui numar de 23 de tramvaie second-hand din Germania si alta privind aprobarea tarifelor maximale la serviciile de salubritate, Consiliul Local ar putea fi dizolvat. "Asteptam cu interes dizolvarea CL si alegerile anticipate locale. Poate asa PD nu va avea 33 la suta, ci 50 la suta in CL", a mai spus Filip.

Totodata, edilul a tinut sa isi manifeste multumirea fata de sprijinul pe care i l-a acordat ministrul de Interne, Vasile Blaga, in razboiul dus cu Prefectura si, implicit, cu colegul sau de alianta, liberalul Ilie Bolojan.

"Salut interventia ministrului Blaga", a mai declarat Petru Filip, facand referire la declaratia demnita-rului, care a spus ca prefectul Bolo-jan are o activitate printre cele mai slabe din tara.

De asemenea, edilul a afirmat ca asteapta cu interes hotararile luate de instanta in cele doua procese si a recunoscut ca relatiile din coalitie nu sunt printre cele mai bune. "Cu privire la relatiile din coalitie, sigur comentariile sunt de prisos si le las la aprecierea altora", a adaugat Filip.