Desfiintarea unui numar de 160 de constructii ilegale se va decide azi in cadrul Consiliului local conform proiectului depus de consilierii locali ai PNL, impreuna cu viceprimarul Clujului, Adrian Popa. Precizam faptul ca in sedinta de Consiliu Local de azi, pe ordinea de zi se afla sI proiectul ce vizeaza demolarea tuturor constructiilor ilegale.

„Nu stiu sigur daca proiectul va trece de votul consilierilor si am si eu emotii daca acest lucru se va intampla. Oricum, in caz contrar, inseamna ca toti consilierii care pana acum se plangeau de existenta constructiilor ilegale inseamna ca nu incercau decat sa-si creeze o imagine", a declarat Adrian Popa in legatura cu acest subiect.

Proiectul propus vizeaza crearea unui mecanism legal prin care constructiile ilegale sa fie desfiintate. Conform legislatiei, in cazul in care se descopera absenta sau depasirea limitelor autorizatiei de cosntruire exista atat posibilitatea aplicarii amenzii contraventionale si intrarii in ilegalitate dar si cea a desfiintarii constructiilor.

Pana in prezent insa a fost folosita doar prima varianta care a impulsionat astfel cresterea nivelului de ilegalitati. In proiectul initiat de catre consilierii PNL, se descrie ca intrarea in legalitate dupa ce nu a fost respectata legislatia reprezinta o solutie lipsita de eficienta si care genereaza fenomene de coruptie.

Organele de control ale autoriatii locale vor fi obligate sa dispuna prin procesul verbal de constatare desfiintarea constructiilor executate fara autorizatie, in termen de 60 de zile de la comunicare.

In situatia in care contravenientul nu se conformeaza, Serviciul juridic si contencios al Primariei Cluj-Napoca va sesiza instantele de judecata competente pentru a dispune desfiintarea constructiilor realizate nelegal, se mai stipuleaza in proiect.

In cazul in care propunerile vor fi adoptate, Adrian Popa a anuntat ca nu va ezita sa le puna in aplicare, chiar daca va trebui sa conduca primul buldozer pentru demolare. (Paul Crisan)

Clujul isi premiaza sportiva anului

Mihaela Botezan, desemnata cea mai buna sportiva clujeana a anului 2005 va primi in cazul unei decizi favorabile din partea Consiliului local, suma de 50 de milioane de lei pentru rezultatele obtinute si reprezentarea orasului in cadrul manifestatiilor sportive.

Mihaela Botezan care este campioana mondilala la atletism s-a remarcat in competitiile internationale din anul 2005 alaturi de alti sportivi talentati precum Ioana Dinea Aluas, vicecampioana mondiala la judo, Antonio Buci, campion european si de doua ori vicecampion european la haltere.

Consiliul local a sustinut financiar anul acesta un numar de 13 sportivi si cinci echipe ce fac parte din cluburile municipiului.(P.C.)